Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2024. Június 09. 08:40, vasárnap | Helyi sport
Forrás: MTI-BOK CSARNOK BUDAPEST

Birkózó rangsorverseny - Szenttamási ezüst-, Vitek bronzérmes a BOK Csarnokban.

Birkózó rangsorverseny - Szenttamási ezüst-, Vitek bronzérmes a BOK Csarnokban.

Szenttamási Róza ezüst-, Vitek Dárius pedig bronzérmes lett szombaton a Polyák Imre-Varga János birkózó emlékversenyen a BOK Csarnokban.

Az 55 kilogrammos Szenttamási délelőtt egy-egy győzelemmel és vereséggel jutott elődöntőbe, ahol betusolta a moldovai világbajnoki bronzérmes Mariana Dragutant. Az esti döntőben a lengyel Eb-ezüst, és vb-bronzérmes Jowita Wrzesien ellen lépett szőnyegre. Az első menet óvatos erőfelméréssel telt, a bírók pedig a lengyelt látták passzívabbnak, a félperces aktivitási időben pedig nem tudott pontot csinálni (1-0). A szünet után hamar visszaadták az intést, a csepeli birkózó szintén nem tudott akciót végrehajtani (1-1), majd egy elhamarkodott lábratámadás után Wrzesien egy levitellel és egy pörgetéssel 5-1-re ellépett, ebből Szenttamási felülkerekedett (5-2), de a hajrában már nem tudott fordítani.
"Az egész versenyen tehermentesnek éreztem magam, nyíltan tudtam birkózni. Mentálisan még nem éreztem magam a legjobbnak, de annyira rossznak sem, mindenesetre boldogan birkóztam, és ez a lényeg" - mondta az MTI-nek Szenttamási, aki azt is kiemelte, hogy nagyon örült a Dragutan elleni sikernek, mivel tavaly éppen ezen a viadalon 12-2-re "leiskolázta őt" az 53 kilóban egy hónappal ezelőtt olimpiai kvótát szerzett moldovai. "Az idei felnőtt Eb-n az első félidőben meghúzott, pont úgy, mint most, csak most én jöttem ki belőle jobban, és elsőre el sem hittem, hogy ez sikerülhet."
A 20 éves magyar hozzátette, szeretne az év hátralévő részében minél több munkát beletenni az edzésekbe, és minél jobb eredményt elérni az októberi U23-as világbajnokságon.
A 65 kilós Elekes Enikő az első mérkőzésén legyőzte az orosz U23-as világbajnok Dinara Kudajevát, majd kikapott az ukrán és a török ellenfelétől. Az U17-ben és U20-ban is világ- és Európa-bajnok magyar megsérült az elődöntőben, így kénytelen volt visszalépni a bronzmérkőzéstől, ezzel pedig a negyedik helyen zárta a viadalt.
Elekes elárulta, hogy nagyjából egy éve komoly bokasérülése volt, ami még mindig nem jött helyre teljesen.

"Három hét múlva lesz a junior Európa-bajnokság, arra próbálom magam fizikálisan és mentálisan is összerakni, aztán mindent beleadok, és megpróbálom a tavalyi teljesítményemet megismételni" - mondta Elekes, aki azt is felidézte, hogy tavaly egy hónappal a világbajnokság előtt sérült meg, de a vb-re annyira sikerült összeszednie magát, hogy végül senki sem tudta megállítani.
A kötöttfogásúaknál Tóth Levente 11-0-ra kikapott az irániak világbajnokától, Meysam Dalkhanitól a 63 kilogrammosok bronzcsatájában, így ötödik lett.
Utolsó magyarként az Eb-bronzérmes Vitek Dárius 9-1-re felülmúlta olimpiai kvótás dél-koreai riválisát. A 24 éves magyar parterhelyzetből felülkerekedett, majd fejlefogásból négyszer megprögette ellenfelét.

"Nem terveztem ilyen gyorsra ezt a mérkőzést, taktikai csatát, illetve egy-két robbanékony megindulást terveztem, de örülök neki, hogy így sikerült" - mondta Vitek, majd hozzátette, hogy sokkal nagyobb hangsúlyt kell a jövőben fektetnie a technikai elemekre.
Vitek azt is elárulta, hogy bár nem jutott ki a párizsi játékokra, mégsem áll le a munkával, mivel a következő két hétben Tatán edzőtáborozik, majd egy hónapra az Egyesült Államokba utazik, hogy segítse a vb-ezüstérmes Adam Coon olimpiai felkészülését.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 11:50, kedd | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Motoros mentő és autómentő is szolgálatban lesz a hétvégén az M3-as autópályán.

Motoros mentő és autómentő is szolgálatban lesz a Forma 1-es versenyhétvégén az M3-as autópályán - közölte a MKIF Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

2024. Július 16. 11:21, kedd | Helyi sport

EURO-2024 - A teljes televíziós piac idei dobogós műsora lett az Eb-döntő az M4 Sport közvetítésében.

A labdarúgó Európa-bajnokság vasárnapi fináléja, a Spanyolország-Anglia találkozó az előző döntő eredményeihez hasonlóan kiemelkedő nézettséget ért el Magyarországon: a nézők közel 40 százaléka választotta az M4 Sportot.

2024. Július 16. 09:29, kedd | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Telt ház lesz vasárnap, ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

A vasárnapra szóló jegyek már januárban elfogytak, így biztosan telt ház lesz a verseny napján a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíjon.

2024. Július 16. 07:55, kedd | Helyi sport

Párizs 2024 - Kedden lesz az olimpia nyitóünnepségének főpróbája.

Kedden tartják meg a párizsi olimpia Szajna-parti nyitóünnepségének elhalasztott főpróbáját közölte a francia sportminisztérium.