Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2015. Május 12. 12:00, kedd | Helyi
Forrás: MTI

Biohulladékok feldolgozását kezdik meg nyáron Bátonyterenyén

Biohulladékok feldolgozását kezdik meg nyáron Bátonyterenyén

Közel két­mil­li­árd fo­rin­tos be­ru­há­zás­sal épí­tet­te meg bi­o­hul­la­dék fel­dol­go­zó és fű­tő­anyag elő­ál­lí­tó üze­mét a TRP-Terenye Kft. Bátonyterenyén.

A gyár­tást jú­li­us vé­gén-au­gusz­tus ele­jén kez­dik meg a Nógrád me­gyei vá­ros­ban - a cég er­ről saj­tó­köz­le­mény­ben tá­jé­koz­tat­ta az MTI-t hét­főn.

Az egy­mil­li­árd 867 mil­lió fo­rin­tos be­ru­há­zás 933,4 mil­lió fo­rint eu­ró­pai uni­ós tá­mo­ga­tás­sal va­ló­sul meg, a kft. a Gazdasági Operatív Program (GOP) pá­lyá­za­tán nyer­te el a tá­mo­ga­tást.

A Bátonyterenyei Ipari Parkban mű­kö­dik majd az üzem, je­len­leg a gyár­tás elő­ké­szí­té­sé­vel fog­lal­koz­nak, mun­ka­erőt to­bo­roz­nak, a gé­pek, be­ren­de­zé­sek össze­sze­re­lé­si és tesz­te­lé­si fá­zi­sá­ban tar­ta­nak.

Mint ír­ják, az Európai Unió töb­bi tag­ál­la­má­hoz ha­son­ló­an Magyarország is ki­dol­goz­ta hul­la­dék­gaz­dál­ko­dá­si ter­vét, amely­nek el­sőd­le­ges cél­ja a ke­let­ke­ző hul­la­dék csök­ken­té­se, il­let­ve mi­nél na­gyobb ará­nyú új­ra­hasz­no­sí­tá­sa.

A bá­tony­te­re­nyei üzem­ben kör­nye­zet­ba­rát tü­ze­lő­anya­got ál­lí­ta­nak majd elő kü­lön­bö­ző bi­o­hul­la­dé­kok hasz­no­sí­tá­sá­val egy komp­lex tech­no­ló­gia ré­vén. A TRP-Terenye Kft. több olyan ma­gyar­or­szá­gi cég­gel foly­tat tár­gya­lá­so­kat hosszabb tá­vú együtt­mű­kö­dés­ről, ame­lyek­nél na­gyobb mennyi­sé­gű bi­o­hul­la­dék ke­let­ke­zik.

A cég köz­lé­se sze­rint el­ső ütem­ben 25 em­bert tud­nak majd fog­lal­koz­tat­ni a nóg­rá­di vá­ros­ban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 08:00, vasárnap | Helyi

Nyárias meleg, futó záporokkal.

Kezdeti napos időt egyre több gomoly és fátyolfelhő zavarhatja meg.

2024. Május 04. 12:00, szombat | Helyi

Megemlékezés Szent Flórián napján.

Május 4. Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napja. Ez a nap a hivatásos, az önkormányzati, a létesítményi és az önkéntes tűzoltóké, valamint az összes tüzes mesterséget művelőé, ezen a napon valamennyiük védőszentje elő

2024. Május 04. 08:00, szombat | Helyi

Jó idő lesz hétvégén, vasárnap van esély záporokra.

Túlnyomóan napos idő várható. Kezdetben a Dunántúlon lesz több a felhő, néhol eső, zápor is előfordulhat.

2024. Május 03. 12:12, péntek | Helyi

Összehangolt csapás a drogkereskedőkre!!!

Kábítószerdílereket iktattak ki a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felderítői, 4 fő őrizetbe került.