Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. Május 01. 00:00, kedd | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Biciklisek bírságolását vizsgálta az Egyenlő Bánásmód Hatóság

Biciklisek bírságolását vizsgálta az Egyenlő Bánásmód Hatóság

Csengő és lámpa nélkül közlekedő rimóci biciklisek büntetései ügyében folytatott eljárást az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH).

A Magyar Helsinki Bizottság (MHB) szerint a 36 megbírságoltból 35 valószínűsíthetően roma volt.
A 36 bírságot 2011 januárja és szeptembere között szabták ki a hiányosan felszerelt kerékpárokkal közlekedőkre - ismertette közleményben Kádár András Kristóf társelnök. Az MHB azt sérelmezte, hogy a megbírságoltak 97 százaléka roma, noha szociológiai becslések szerint a lakosság legfeljebb 25-30 százaléka cigány származású.
Az EBH nem állapította meg, hogy a rendőrök megsértették volna az egyenlő bánásmód követelményeit, de "az önmagukban jogszerű és szakszerű egyedi rendőri intézkedések összeadódó hatása etnikai aránytalanságok előidézéséhez vezethetett" - mondták ki. Hozzátették ugyanakkor, hogy "ez - a helyszíni bírsággal sújtott személyek nemzetiségi hovatartozására vonatkozó adatok kezeléséhez szükséges törvényi felhatalmazás és az erre vonatkozó adatok ismeretének hiányában - nem volt feltárható és ez által észlelhető."
Az egyezséggel végződő eljárásban a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság vállalta, hogy húsz rendőr érzékenyítő tréningen vesz részt. Továbbá két évig a főkapitányság adatokat szolgáltat az EBH-nak a kerékpáros szabálysértések miatt kiszabott bírságokról, hogy a hatóság megbizonyosodhasson arról, a szabályokat mindenkivel szemben egyformán érvényesítik - áll az MHB társelnökének közleményében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 15:00, csütörtök | Helyi

Ismét jótékonysági koncert Nógrád vármegyében.

A rendőrök a Mátraverebély-Szentkút kegytemplomában megrendezett jótékonysági est bevételét a szécsényi Ferences Betánia Idősek Otthona és Testvéri Közössége részére ajánlották fel.

2024. Április 25. 14:21, csütörtök | Helyi

Egyhangúlag elfogadták a beszámolóját.

Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlése előtt értékelte a rendőrkapitányság tevékenységének elmúlt egy évét Bárnai Balázs rendőr alezredes, kapitányságvezető.

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

A közgyűlés előtt számolt be Nógrád vármegye rendőrfőkapitánya.

A beszámolót egyhangúlag elfogadta a képviselőtestület.

2024. Április 25. 08:44, csütörtök | Helyi

Kétnapos állásbörze a Corvinus Egyetemen.

Kétnapos a Corvinus Egyetem idei karrierexpója, ahol több mint kétszáz állásajánlat közül lehet válogatni szerdán és csütörtökön.