Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Április 25. 15:05, hétfő | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Beviszkizve fának csapódott kocsival a 16 éves lány

Beviszkizve fának csapódott kocsival a 16 éves lány

Az óbudai rendőrök azzal gyanúsítanak egy 18 éves fiút, hogy átengedte a kormányt ittas barátnőjének, aki még csak 16 éves, így nem volt jogosítványa. Fának ütköztek.

A III. kerületi nyomozók április 20-án este a Hajógyári-szigeten járőröztek, amikor 21 óra 15 perc körül egy fának ütközött autóra figyeltek fel, azonban sem a kocsiban, sem pedig annak közelében nem láttak senkit. Nem sokkal később egy fiatal érkezett a járműhöz, és elmondta a rendőröknek, hogy az autót a barátnője vezette, akinek nincs jogosítványa, nem lehet neki, hiszen éppen csak betöltötte a 16. életévét – közölte a rendőrség.

V. Dániel elmondása szerint az ütközés után a lány kiszállt az autóból és elszaladt, a fiú pedig keresni kezdte.

A helyszínre megérkeztek a járőrök is, akik a közeli erdőben megtalálták a lányt, és visszakísérték a baleset helyszínére.



A rendelkezésre álló adatok szerint a fiatalok kora este találkoztak a belvárosban, ahol ittak, majd kimentek a fiú autójával a Hajógyári-szigetre. Itt vette át a kormányt a lány, és rövid időn belül fának csapódtak. Miután a rendőrök megszondáztatták őket, a mentők mindkettőjüket kórházba vitték, de csak könnyebb sérüléseket szenvedtek.
V. Dánielt ezt követően előállították a BRFK III. Kerületi Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók járművezetés tiltott átengedése vétség miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A fiú a terhére rótt bűncselekmény elkövetését elismerte, és azzal magyarázta tettét, hogy csak vezetni tanította a barátnőjét. A lánnyal szemben járművezetés ittas állapotban vétség miatt indult büntetőeljárás.

Címkék: óbuda, baleset, ittas, vezetés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.