Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2014. Szeptember 04. 07:14, csütörtök | Sport
Forrás: InfoVáros | Hajósi Miklós

Berendi Dávid: Nagy csatákra számítunk!

Berendi Dávid: Nagy csatákra számítunk!

Bő száznegyven versenykilométert fogtok megtenni a szlovákiai Kassa környékén. Most melyik autóval indultok és miért?
- Kassán egy Citroen C2 S1600-as versenyautóval rajtolunk el. Kategóriájának egyik legjobb autója volt pár éve és reméljük, hogy elő tudjuk varázsolni belőle a győzni akarást. Az autó felkészítése rendben megtörtént és Baranya Kupán már az ismerkedés is megvolt. Úgy érezzük a technika adott a győzelemhez, már csak végre kell hajtsuk a tervet!

Hány gyors vár rátok hétvégén a Kassa Rallyn?

- Összesen 11 gyors vár ránk. A pályák technikásak és helyenként elég veszélyesek. Sok olyan szakasz van, ahol a szűk utakról könnyű leesni egy mélyebb szakadékba. Úgy gondolom, hogy egy pontos itinerrel ezt a problémát kiküszöbölhetjük majd.

Miképp tudsz ismeretekre szert tenni a leendő szakaszokról?

- A szakaszok egy része megegyezik a tavalyi verseny gyorsaságijaival. Tavalyról nagyon jó emlékeink vannak Gergővel ezekről a gyorsokról és magáról a rendezésről, Kassáról. Jó kedvel érkeztünk és távoztunk is, reméljük idén sem lesz ez másként. Belső kamerás felvételeket tanulmányozunk, és az emlékeinkből merítünk ismereteket ahhoz, hogy mit és hogyan tegyünk.

Jelenleg hogy álltok a kategóriátokban?

- Jelenleg vezetjük a bajnokságot. Legalábbis remélem. Az MNASZ nem frissíti valami gyakran az eredmény listákat, Veszprém rally után már lassan két hónappal még mindig a Fehérvár rally utáni eredmények vannak fent. Így nem tudjuk pontosan a pontokat, de sejtésem szerint 7-8 ponttal vagyunk a második helyezett előtt.

Tizenegyen lesztek kategóriátokban előre láthatólag. Hol szeretnétek végezni pilótáddal Fogasy Gergellyel?

- A dobogó tetején! Eddig minden versenyünk, ahol célba értünk egy második hellyel zárult, amióta együtt megyünk Gergővel. Mondhatni bérletünk van oda. Ezt a bérletet szeretnénk egy első helyre lecserélni. A kategóriatársak nem könnyű ellenfelek. Ők is győzni jönnek és mi is. A verseny végén remélem, hogy nagy csaták emlékeivel zárhatunk mi az első helyen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 15. 07:56, hétfő | Sport

Spanyolország negyedszer Európa-bajnok

A spanyol labdarúgó-válogatott immár egyedüli csúcstartóként negyedszer lett Európa-bajnok, miután vasárnap 2-1-re legyőzte a sorozatban második döntőjét elveszítő angol csapatot.

2024. Július 13. 10:16, szombat | Sport

Volt adok-kapok, de győzni tudtunk!

Élménybeszámoló Jobbágy Ákostól a Prešov Rally után, ahol a dobogó legtetején végeztek.

2024. Július 12. 07:55, péntek | Sport

Csúnyán megalázta a román másodosztályú csapat a paksiakat

A kupagyőztes Paksi FC 4-0-ra kikapott hazai pályán a román Corvinul Hunedoara csapatától csütörtökön a labdarúgó Európa-liga selejtező első fordulójának első mérkőzésén.