Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. Április 14. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: mno.hu

Benzines belépőmotort kap a Mercedes GLK

Benzines belépőmotort kap a Mercedes GLK

A Mercedes–Benz a motorpaletta szélesebbre húzásával nem csupán új választási lehetőséget biztosít a vásárlók számára, hanem az új benzines belépőmodellel, és épp ezért az indulóár módosításával, a vevők körét is bővíti, s ezenfelül józan verziót állít az összehasonlító tesztünkben szereplő GLK palettájának aljára.

A GLK 250 4Matic az eddig egyedüliként árválkodó 350-es benzines mellé érkezik a kínálatba, azaz a V6-os mellett immár négyhengeres benzinessel is kapható lesz az autó. A 211 lóerő teljesítmény és a 350 newtonméter csúcsnyomaték kellemes kombinációnak ígérkezik, főként a 7,9 szekundum alatt megfutható 0–100-as sprint és a 215 km/h-s csúcssebesség társaságában, így a 300 lóerőn felül teljesítő hathengeres alá finom belépőmotor kerül.

A fogyasztás tekintetében a szériában járó, kifinomultan működő hétfokozatú automata váltó és az összkerékhajtás mellett is korrekt, felszereltségtől függően 7,5-7,7 literes átlagot ígér a gyártó, ami durván egy literrel kínál alá a nagyobbik benzines étvágyának. A dízelek ugyan ennél kevesebbet abrakolnak (a hasonló teljesítményt felvonultató 250 CDI például közel másfél literrel mérsékeltebb étvágyat tudhat magáénak), ám az E osztályban is teljesítő kétliteres turbós benzines kifinomultabb járáskultúrájával ellensúlyozza ebbéli lemaradását. Árat a hazai importőr még nem szabott, a Mercedes–Benz teljes modellkínálatát áttekintve nagyjából 2 millió forintos árelőnyre számíthatunk a V6-ossal szemben, azaz 13 millió forint környékéről indul hamarosan hazánkban is a GLK 250 4Matic, vagyis nagyjából annyiba fog kerülni, mint az automata váltós, összkerekes, 170 lóerős 220 CDI dízelváltozat.

Címkék: autó, mercedes

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő