Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2022. Október 12. 13:45, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Bélyeget ad ki a Magyar Posta Benedek Tibor emlékére

Bélyeget ad ki a Magyar Posta Benedek Tibor emlékére

Születésének ötvenedik évfordulóján alkalmi bélyeg kibocsátásával tiszteleg Benedek Tibor vízilabdázó emléke előtt a Magyar Posta.

A bélyegen az 1972. július 12-én született háromszoros olimpiai bajnok, világ- és Európa-bajnok vízilabdázónak, a magyar férfi válogatott korábbi szövetségi kapitányának a portréja látható. Az összeállítás emellett tartalmaz egy alkalmi borítékot, melyen egy dobójelenet látható, valamint egy alkalmi bélyegzőt is, ennek motívuma Benedek Tibor legendás mozdulata, vízilabdát tartó csuklószorítós bal karja. A bélyeg Viszlay Márk, a boríték Szaka József fotójának felhasználásával, Kara Orsolya grafikus tervei alapján készült.

Idén a Magyar Posta Benedek Tibor ötvenedik születésnapja mellett az egykori köztársasági elnök, Göncz Árpád jubileumi születésnapjára adott még ki hasonló összeállítást. A Benedek Tibor emléke előtt tisztelgő alkalmi bélyeg és elsőnapi bélyegzésű alkalmi boríték szerdától (mától) vásárolható meg az elsőnapi postákon, a Filapostán, továbbá megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházából is.

Benedek Tibor életének 48. évében, súlyos betegségben, 2020. június 18-án hunyt el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 08:21, kedd | Belföld

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg, ebből 13 hajnali melegrekord volt.

2024. Július 23. 08:16, kedd | Belföld

Felhőszakadásra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Felhőszakadásra figyelmeztet a HungaroMet Zrt.: kedden a Duna vonalánál és attól keletre fordulhatnak elő zivatarok, amelyeket felhőszakadás kísérhet.

2024. Július 22. 08:00, hétfő | Belföld

A héten kissé mérséklődik a hőség

A jövő héten kissé mérséklődik a hőség, kedden-szerdán felhősebb, a hét végére naposabb idő várható - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

2024. Július 22. 07:48, hétfő | Belföld

Trenkwalder: 13,5 százalékkal nőtt a fizikai dolgozók átlagos órabére a második negyedévben

A második negyedévben a fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos bruttó órabére 2104 forint volt, ami 13,5 százalékos növekedés az előző év hasonló időszakában mért 1853 forinthoz képest