Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2019. November 16. 12:12, szombat | Belföld
Forrás: mti

Belefulladt egy hároméves kislány a sárvári gyógyfürdő hullámmedencéjébe

Belefulladt egy hároméves kislány a sárvári gyógyfürdő hullámmedencéjébe

Belefulladt egy hároméves kislány a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő hullámmedencéjébe. A még november 10-én történt tragikus esetről pénteken számolt be a nyugat.hu hírportál olvasói levelekre hivatkozva.

Az MTI érdeklődésére Leibinger Eszter, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense pénteken közölte: a rendőrség az eset körülményeit büntetőeljárás keretében vizsgálja, bővebb információkkal a folyamatban lévő ügyről nem kívántak mondani.

A sárvári gyógyfürdő vezetése a hírportálnak a cikk megjelenése után küldött közleményében azt írta: a társaság belső vizsgálatot folytatott a baleset körülményeinek tisztázására.

Megállapításuk szerint a kislány vasárnap délelőtt a 120 centiméteres vízben három percig volt a víz alatt, amikor a medenceőr felfedezte. Az azonnali orvosi segítség ellenére a gyermek másnap a kórházban meghalt.

A gyógyfürdő közleménye szerint belső vizsgálatuk üzemeltetési szabálytalanságot nem tárt fel, a személyzet megfelelő létszámú és képzettségű volt, szerintük gyorsan és szakszerűen végezték a feladatukat, mindezek ellenére következett be a baleset.

A nyugat.hu cikkében azt írta: egy szemtanú elmondása szerint a kislány egyedül - felnőtt felügyelete nélkül - volt a hullámmedencében. A mentők kiérkezéséig a helyszínen hárman próbálták újraéleszteni a gyermeket, köztük volt a fürdő egyik alkalmazottja is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 26. 09:28, péntek | Belföld

Két üstököst fedezett fel egy magyar csillagász júliusban

Júliusban két új üstököst is felfedezett Sárneczky Krisztián kutatásvezető csillagász, a HUN-REN Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont Piszkéstetői Obszervatóriumában.

2024. Július 26. 09:27, péntek | Belföld

Befejeződött a nyári aratás

Budapest, 2024. július 25., csütörtök (MTI) - Néhány kisebb terület kivételével július 24-ig véget ért a nyári aratás, amelyet érdemben hátráltató körülmény idén nem befolyásolt.

2024. Július 26. 07:45, péntek | Belföld

Német dízelmozdonyokat bérel a MÁV-Volán-csoport

A MÁV-Volán-csoport egy svéd lízingcégtől bérel dízelmozdonyokat, az első német Henschel dízelmozdony még júliusban megérkezik, és az év végéig további 14 vontatójármű állhat forgalomba

2024. Július 25. 07:44, csütörtök | Belföld

KSH: a bruttó átlagkereset 652 ezer forint volt 2024. májusban

Idén májusban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 652 000 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 448 700 forint volt.