Városlista
2022. augusztus 10, szerda - Lörinc

Hírek

2021. Október 01. 12:00, péntek | Helyi
Forrás: police

Beköszöntött az ősz - felejtsük el a nyári vezetési rutint

Beköszöntött az ősz - felejtsük el a nyári vezetési rutint

Az őszi közlekedési viszonyok beköszönte számos veszélyhelyzetet rejt magában. A sok eső, a csúszós utak, a rossz látási viszonyok nehezítik a közlekedést a következő hónapokban.

Járművezetőként egy dolgot tartsanak szem előtt: ez az évszak a nyári vezetéstechnikától teljesen eltérő vezetési rutint igényel.

Ősszel a hirtelen lehulló, nagy mennyiségű eső és az úttestre kerülő falevelek miatt az útburkolat felülete csúszóssá válik. A gépjármű abroncsain lévő bordák nem tudják elvezetni az úttestre hirtelen került, nagy mennyiségű csapadékot, ezért a tapadás a gumiabroncs és az úttest között jelentősen csökkenhet. Kérjük, ilyen útszakaszon történő áthaladás során kerüljék a meggondolatlan, gyors kormánymozdulatokat, sebességüket gázelvétellel és motorfékkel csökkentsék.

A járművezetők többsége még nyári gumiabroncsot használ, azonban már egyre időszerűbbé válik felkészülni a téli gumiabroncs cseréjére és időpontot kérni a gumiszervízekben. Ne feledjék, ha tartósan 7 °C alá süllyed a hőmérséklet, indokolt a téli gumiabroncs használata, ne hagyják az utolsó pillanatra!

Az őszi hónapokban megnő azon órák száma, amely során korlátozott látási körülmények között és sötétben közlekednek, ezért kérjük, fordítsanak kiemelt figyelmet a járművek világító berendezéseinek működésére, az ablaktörlő lapátok és az ablakmosó folyadék minőségére, illetve elindulás előtt a szélvédők és tükrök csapadék-, és páramentesítésére.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 10. 08:37, szerda | Helyi

Biztonságban Szécsényben és Hollókőn is

Kedvelt turisztikai célpontokon és kirándulóhelyeken találkozhattak a bűn- és baleset-megelőzési szakemberekkel az érdeklődők.

2022. Augusztus 10. 08:32, szerda | Helyi

Cél: az ittasan vezetők kiszűrése

Az ittas járművezetők kiszűrése a fő célja a csütörtöki naptól Nógrád megyében végrehajtásra kerülő rendőri ellenőrzéseknek.

2022. Augusztus 09. 11:12, kedd | Helyi

A zarándoklat felér egy terápiával

A zarándoklat kiváló terápiás alkalom, hiszen nem tudunk elmenekülni önmagunk elől és többnyire az életünk aktuális kérdéseire is választ kapunk az úton. Balázs Jeromos, az Ifjúsági Ferences Zarándoklat egyik szervezője szerint ráad

2022. Augusztus 09. 11:06, kedd | Helyi

Őrizetben a betörők

Ludányhalászi ingatlanba tört be az a két férfi, akit a szécsényi rendőrök rövid időn belül azonosítottak.