Városlista
2021. október 24, vasárnap - Salamon

Hírek

2021. Október 01. 12:00, péntek | Helyi
Forrás: police

Beköszöntött az ősz - felejtsük el a nyári vezetési rutint

Beköszöntött az ősz - felejtsük el a nyári vezetési rutint

Az őszi közlekedési viszonyok beköszönte számos veszélyhelyzetet rejt magában. A sok eső, a csúszós utak, a rossz látási viszonyok nehezítik a közlekedést a következő hónapokban.

Járművezetőként egy dolgot tartsanak szem előtt: ez az évszak a nyári vezetéstechnikától teljesen eltérő vezetési rutint igényel.

Ősszel a hirtelen lehulló, nagy mennyiségű eső és az úttestre kerülő falevelek miatt az útburkolat felülete csúszóssá válik. A gépjármű abroncsain lévő bordák nem tudják elvezetni az úttestre hirtelen került, nagy mennyiségű csapadékot, ezért a tapadás a gumiabroncs és az úttest között jelentősen csökkenhet. Kérjük, ilyen útszakaszon történő áthaladás során kerüljék a meggondolatlan, gyors kormánymozdulatokat, sebességüket gázelvétellel és motorfékkel csökkentsék.

A járművezetők többsége még nyári gumiabroncsot használ, azonban már egyre időszerűbbé válik felkészülni a téli gumiabroncs cseréjére és időpontot kérni a gumiszervízekben. Ne feledjék, ha tartósan 7 °C alá süllyed a hőmérséklet, indokolt a téli gumiabroncs használata, ne hagyják az utolsó pillanatra!

Az őszi hónapokban megnő azon órák száma, amely során korlátozott látási körülmények között és sötétben közlekednek, ezért kérjük, fordítsanak kiemelt figyelmet a járművek világító berendezéseinek működésére, az ablaktörlő lapátok és az ablakmosó folyadék minőségére, illetve elindulás előtt a szélvédők és tükrök csapadék-, és páramentesítésére.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 22. 15:06, péntek | Helyi

Forgalmirend-változások Salgótarjánban és Balassagyarmaton

Az október 23-ai ünnepi megemlékezések és rendezvények miatt Salgótarjánban és Balassagyarmaton útlezárásra és forgalomkorlátozásra kell számítani.

2021. Október 22. 13:28, péntek | Helyi

A bujáki önkormányzati épület energetikai korszerűsítése

2021. Október 21. 14:50, csütörtök | Helyi

Egyeztetés a közbiztonságról

A megyei rendőr-főkapitányság vezetője és a rendőrkapitányságok vezetői Salgótarjánban, Balassagyarmaton és Szécsényben találkoztak a járások polgármestereivel.

2021. Október 21. 13:37, csütörtök | Helyi

Bíróság elé áll a sérült gyerekeket magukra hagyó sofőr

A Balassagyarmati Járási Ügyészség közlekedési ügyésze segítségnyújtás elmulasztása miatt emelt vádat az ellen a 22 éves Nógrád megyei férfi ellen,