Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2015. Március 23. 12:00, hétfő | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Békamentés az Ipoly árterében

Békamentés az Ipoly árterében

Természetvédők segítik a békákat a vonulásban.

Felvételünkön önkéntes békamentők a 2-es számú főút túloldalán összegyűjtött békákat engedik szabadon az Ipoly árterületén Hont közelében. Minden tavasszal a föld alatti telelőhelyükről előbújó békák nagy csapatokban indultak szaporodóhelyükre, az Ipoly ártere felé. A természetvédők a vándorlási útvonalat keresztező nagyforgalmú főút mentén terelőkerítést állítottak a békák összegyűjtésére, hogy a tömeges gázolástól megóvják őket.

MTI-fotó: Komka Péter

Címkék: béka

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 12:00, péntek | Helyi

Pünkösd - A szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények.

A Szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények. A húsvét után ötven nappal tartott pünkösd - a húsvét és a karácsony mellett a harmadik legnagyobb keresztény ünnep, neve a görög pentékoszté (ötven) szóból ered.

2024. Május 17. 08:35, péntek | Helyi

Kövér László: a jövő a gyermekekben van.

A jövő a gyermekekben van, és nem a birodalmi érdekekért elesett hősi halottakban jelentette ki az Országgyűlés elnöke egy kormányzati támogatással megvalósult bölcsőde csütörtöki átadási ünnepségén, Pásztón.

2024. Május 17. 08:08, péntek | Helyi

Kövér László házelnök látogatása Salgótarjánban - 2024.05.16.

Ha az európai parlamenti (EP-) választáson bekövetkezik a normalitás, a békepártiak irányába való eltolódás, az ki fog hatni a világpolitikára is - mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke.

2024. Május 17. 08:00, péntek | Helyi

Viharos péntek!

Éjjel egyre nagyobb területen, pénteken pedig sokfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra, valamint felhőszakadás és jégeső is kialakulhat.