Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. December 01. 08:00, péntek | Helyi
Forrás: MTI/SALGÓTARJÁN ÖNKORMÁNYZAT

Befejeződött a szociális városrehabilitáció Salgótarjánban a Forgách-telepen

Befejeződött a szociális városrehabilitáció Salgótarjánban a Forgách-telepen

A több mint egymilliárd forintos fejlesztésekkel többek között bérlakásokat és közösségi házat alakítottak ki, az ingatlanokat a városi közműhálózatokra csatlakoztatták. Egy másik nyertes pályázatnak köszönhetően.

A Forgách-telepi szegregátumban, mint leszakadó városi területen dolgoztak az ott élők közösségi, társadalmi reintegrációjáért - közölte a városháza

Mint a közleményben írták, Salgótarján önkormányzata a Széchenyi 2020 Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán egymilliárd 130 millió forintot nyert el a városrehabilitációra, melynek keretében a Forgách-telepi szegregátum teljes területe megújult.
Ismertették:

21 épületből hetet elbontottak, négy maradt eredeti állapotban, 10 épületben pedig 32 szociális bérlakást alakítottak ki.

Járdát és a gyalogos közlekedést is szolgáló új utat építettek, biztosították a közösségi ház és a mozgáskorlátozott lakások parkolási lehetőségét.
Megépült egy kerítéssel körbezárt játszótér, kialakítottak egy akadálymentesített közösségi házat, benne irodával, foglalkoztató és közösségi helyiséggel, mosókonyhával, konyhával, illemhelyekkel, a házba eszközöket és bútorokat is vásároltak.

A felújított lakóépületekben ötféle lakástípust alakítottak ki. A felújítás során megtörtént az épületek víz- és hőszigetelése, a tetőszerkezet javítása és a tetőfedés cseréje, korszerű nyílászárók beépítése, valamint felújították a teljes elektromos- és vízvezetéket, és a csatornahálózatot is. Új fürdőszobákat, főzőhelyiségeket, kéményeket alakítottak ki, elektromos vízmelegítőt, fatüzelésű kályhát vagy fatüzelésű vízteres kályhát építettek be.

Hozzátették: az elektromos áram minden esetben kártyás mérőórával vált elérhetővé, a fejlesztés keretében pedig megoldódott minden ingatlan városi közműhálózatokra történő csatlakozása is.

Salgótarján önkormányzata egy másik TOP-os pályázaton 243,3 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Forgách-telepi leszakadó városrészen élők közösségi, társadalmi reintegrációjára.

A szegregátumban élőkre egyéni fejlesztési terv készült, melyet a projekt megvalósítási ideje alatt többször is felülvizsgáltak.

A programokkal hozzájárultak az életminőség javításához, a jobb létfeltételek eléréséhez, a közösségi terek használatához, a hasznos szabadidő-eltöltéshez, közösségi programokban való részvételhez, de dolgoztak a háztartások által felhalmozott adósságok rendezésén, valamint a lakók munkaerő-piaci helyzetének javításán is - írták.

A projekten közösen dolgozott az önkormányzat, a Somlyó-Forgách Lakóközösségi Egyesület, a Nógrád Megyei Cigány Kisebbségi Képviselők és Szószólók Szövetsége és a városi Roma Nemzetiségi Önkormányzat.

SALGÓTARJÁNIAK ÉS NÓGRÁD VÁRMEGYEIEK KÖZÖSSÉGE
Salgótarján és környéke hírportálja. Naprakész hírek, információk.
"ADJUNK minél többet, minél TÖBBEKNEK!"

FACEBOOK CSOPORT:
https://www.facebook.com/groups/infonograd
InfoNógrád SPORTHÍREK:
https://www.facebook.com/groups/infongrad.sporthirek
AUTÓSOK SALGÓTARJÁNBAN:
https://www.facebook.com/groups/autosok.salgotarjanban
MEGYEI HÍROLDAL:
https://www.facebook.com/infonograd
ORSZÁGOS HÍROLDAL:
https://www.facebook.com/InfoNograd.kozosseg
WEBOLDAL:
https://www.infonograd.hu
TikTok:
https://www.tiktok.com/@infonograd
Insta:
https://www.instagram.com/infonograd_hiroldal
. . . . . . . . . . . . . . . . . .

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:00, hétfő | Helyi

Kora nyárias idő.

Főként a Dunántúlon szűrhetik vastagabb fátyolfelhők a napfényt, a Dunától keletre viszont sok napsütésre számíthatunk.

2024. Április 28. 08:45, vasárnap | Helyi

Ismét megrendezik a járműipari kiállítást Esztergomban.

Az idén 7. alkalommal nyílik meg a járműipari kiállítás Esztergomban: az Akkor és Most Jármű Expo április 27-28-án a Nagy Duna sétányon várja az érdeklődőket.

2024. Április 28. 08:00, vasárnap | Helyi

Tavaszi idő sok napsütéssel.

Sok napsütésre számíthatunk, bár a Dunántúlon és északon időnként felhők takarhatják el a napot, de csapadék sehol sem várható.

2024. Április 28. 06:31, vasárnap | Helyi

BABAMENTŐ INKUBÁTOROK

Az egészségügyi intézményeknél kihelyezett babamentő inkubátorok egy újszülöttmentő program részét képezik. A súlyos válsághelyzetbe került anyák és családok esetén előfordulhat,