Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2023. November 12. 09:00, vasárnap | Helyi sport
Forrás: GYÉMÁNT PÉTER

Bastianini-győzelem a Maláj Nagydíjon, nőtt Bagnaia előnye a pontversenyben!

Bastianini-győzelem a Maláj Nagydíjon, nőtt Bagnaia előnye a pontversenyben!

A Ducati-pilóta Enea Bastianini idei első győzelmét szerezte Malajziában, Francesco Bagnaia pedig Jorge Martin előtt végzett, így 14 pontra nőtt az előnye.

Forró időben vette kezdetét a Maláj Nagydíj a MotoGP-ben, amelyet Francesco Bagnaia kezdhetett meg az élről, a második helyről pedig Jorge Martin indulhatott – kettejüket 11 pont választotta el egymástól.Bastianini a harmadik, Alex Marquez a negyedik, Marini pedig az ötödik helyről indulhatott, míg Marc Marquez mindössze a 20. rajtkockát foglalhatta el a magyar idő szerint 8 órakor induló futamon. Martin már az 1-es kanyarban megpróbálta átvenni a vezetést, azonban ez nem sikerült neki, viszont Bagnaia is rajtavesztett a helyzeten. Így Bastianini állt az élre, őt Alex Marquez, Bagnaia, Martin, Bezzecchi és Miller követte, Quartararo pedig a hetedik helyre jött fel.A 3. körtől kezdve keményen kezdett harcolni egymással a harmadik helyért a két bajnokaspiráns, ennek köszönhetően a vezető kettős elkezdett ellépni tőlük, Bezzecchi pedig 6 tizedre követte őket. Mir és Oliveira bukott, Bagnaia pedig kicsit le tudta rázni magáról Martint, és elkezdett közeledni az első kettőhöz. A futam feléhez közeledve Aleix Espargaro is kicsúszott, az állás pedig Bastianini, Alex Marquez, Bagnaia, Martin, Bezzecchi, Miller, Quartararo, Di Giannantonio volt. 9 körrel a futam vége előtt a 9. helyről csúszott ki Brad Binder a 12-es kanyarban, miközben az élen nyugalmas mederben teltek a körök, a hatodik helyért pedig komoly vonat alakult ki Quartararo mögött Miller vezetésével.Nakagami is kicsúszott, Quartararo pedig magasabb fokozatba kapcsolt és megelőzte az 5. helyen álló Bezzecchit. A futam végéig ezután már nem változott az élmezőny sorrendje, tehát Bastianini győzött Alex Marquez, Bagnaia, Martin, Quartararo, Bezzecchi, Morbidelli és Miller előtt, Bagnaia előnye pedig 14 pontra nőtt a pontversenyben.

A MotoGP szezonja jövő hétvégén folytatódik a Katari Nagydíjjal, és már csak két forduló van hátra a királykategória 2023-as idényéből.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 21. 17:35, vasárnap | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Piastri karrierje első sikerét aratta a Hungaroringen.

Oscar Piastri, a McLaren ausztrál versenyzője nyerte a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíjat vasárnap a Hungaroringen, ezzel pályafutása első sikerét aratta az elitkategóriában.

2024. Július 21. 11:30, vasárnap | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Antonelli nyerte a Forma-2 főversenyét a Hungaroringen.

Az olasz Andrea Kimi Antonelli sikerével zárult a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj Forma-2-es programjának főversenye, amelyet vasárnap délelőtt rendeztek meg a Hungaroringen.

2024. Július 21. 09:45, vasárnap | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Colov rajt-cél győzelme a Forma-3-asoknál.

A bolgár Nikola Colov rajt-cél győzelmet aratott vasárnap a hungaroringi Magyar Nagydíj Forma-3-as főversenyén.

2024. Július 21. 09:30, vasárnap | Helyi sport

Balaton-átúszás - Elrajtolt a mezőny.

Vasárnap reggel elkezdődött a 42. Lidl Balaton-átúszás Révfülöpön.