Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2020. Augusztus 18. 13:56, kedd | Helyi
Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség

Barátnője adataival vásárolt telefont - 170.000 Ft kárt okozott

Barátnője adataival vásárolt telefont - 170.000 Ft kárt okozott

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 42 éves Nógrád megyei nő ellen,

aki 2017 nyarán megszerezte idősebb barátnője iratait, és azok segítségével telefont rendelt, amivel egy év alatt 171.384 Ft tartozást halmozott fel a mobilszolgáltatónál.

A vád szerint a nő 2017 nyarán elkérte barátnője személyi igazolványát, lakcímkártyáját és adókártyáját azzal az indokkal, hogy egy álláslehetőséggel kapcsolatos pályázat megírásához fogja azokat felhasználni.

A megszerzett személyes adatok birtokában a barátnője nevére, de valójában saját magának rendelt az interneten egy mobiltelefont az egyik mobilszolgáltatótól.

A saját címét adta meg kiszállítási címnek, ahol a megrendelt készüléket 2017. augusztus 4-én átvette, az átvételt igazoló kiszállítási bizonylatra a barátnője nevét írta alá.

A telefont egy évig használta, mikoris azt ellopták tőle. Addigra a telefonszolgáltatónak már 171.384 Ft kárt okozott, amit a cég a vádlott barátnőjén, mint az iratok szerinti vásárlón kívánt behajtani.

A nőt a Balassagyarmati Járási Ügyészség csalás vétségével vádolja, és mivel korábban már volt büntetve, vele szemben 171.384 Ft elkobzása mellett elzárás büntetés és közérdekű munka kiszabására tett indítványt.

Címkék: 2020., Nógrád megye, vád

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:11, csütörtök | Helyi

Az anyák napja eredete és ünneplése

Az anyák napja a család egyik fontos ünnepe, amelyet számtalan módon lehet felejthetetlenné tenni évről évre. Mióta ünnepeljük, és mitől válhat különlegessé? Magyarországon május első vasárnapján az anyákat ünnepeljük.

2024. Május 02. 18:00, csütörtök | Helyi

Das Weltauto: lassan átalakul a magyarországi használtautó-piac.

A magyarországi használtautó-piacon jelenleg az alsó-közép kategória a legnépszerűbb, az élen még a korábbi évtizedek hagyományosan erős márkái állnak.

2024. Május 02. 17:50, csütörtök | Helyi

A BMW autógyár miatt nőtt az érdeklődés a járműmérnöki képzés iránt Debrecenben.

Amióta a BMW bejelentette, hogy Debrecenben építi fel legújabb autógyárát, ugrásszerűen nőtt az érdeklődés a Debreceni Egyetem (DE) műszaki karának járműmérnöki képzése iránt.

2024. Május 02. 12:00, csütörtök | Helyi

Nyitva hagyott gépjárművekre utazott, a nyomozók elfogták.

Laptopot, egyéb műszaki cikket és termékeket, továbbá több mint másfél millió forintot zsákmányolt két járműből az a 21 éves salgótarjáni elkövető, akit azóta elfogtak és őrizetbe vettek a rendőrök.