Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2017. Július 20. 12:00, csütörtök | Helyi
Forrás: police

Bántalmazták, megzsarolták

Bántalmazták, megzsarolták

A salgótarjáni rendőrök pár órán belül gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették a két férfit.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányságon személyesen tett feljelentést egy 18 éves férfi 2017. július 18-án 15 órakor, miszerint őt két személy bántalmazta és megzsarolták.

A rendőrök a forrónyomos intézkedések eredményeként négy órán belül azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható S. F. 41 éves bárnai, valamint T. M. 27 éves mátranováki lakost.

A beszerzett adatok alapján a 41 éves férfi azért, hogy a fiától vásárolt mobiltelefon árát megszerezze 2017. július 18-án a délutáni órákban telefonon felhívta a 18 éves vevőt. A telefonban arra kérte, hogy jelenjen meg egy salgótarjáni parkolóban, ahol a gépkocsihoz csalt sértettet a 27 éves társa erőszakkal berántotta. A gépkocsiban mindketten követelték a sértettől a telefonját, aki azt átadta. Ezt követően őt bántalmazták, szidalmazták, zsebeit kipakoltatták. Majd egy közeli erdős részbe vitték, ahol a 41 éves férfi a fiatalt megfenyegette, majd felszólította, hogy fizessen részükre egy nagyobb összeget. A sértett megígérte a terhelteknek, hogy jövedelméből fél éven keresztül havonta 60.000 Ft-ot fizet részükre, melynek hatására elengedték.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság a 41 éves és a 27 éves férfi ellen zsarolás, személyi szabadság megsértése és önbíráskodás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást. A hatóság tagjai a gyanúsítottakat őrizetbe vették és előterjesztést tettek az illetékes ügyészségen előzetes letartóztatásuk indítványozására.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 17:40, csütörtök | Helyi

NGM: az Otthonfelújítási program felhívásának közzétételét széleskörű szakmai egyeztetés előzi meg.

Az Otthonfelújítási program felhívásának közzétételét széleskörű szakmai egyeztetés előzi meg közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM)

2024. Április 18. 17:00, csütörtök | Helyi

EM: Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban.

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM)

2024. Április 18. 16:30, csütörtök | Helyi

Adagolásjelölési hiba miatt kivonják a forgalomból egy epilepszia kezelésére szolgáló gyógyszer két gyártási tételét-

Adagolásjelölési hiba miatt kivonják a forgalomból az epilepszia kezelésére szolgáló egyik gyógyszer két gyártási tételét

2024. Április 18. 16:16, csütörtök | Helyi

Influenza - NNGYK: 9800-an fordultak orvoshoz a múlt héten.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 8-14. között 9800-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK)