Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2012. Július 07. 00:00, szombat | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Bánkitó Fesztivál: táborozás, koncertek, szabadegyetem

Bánkitó Fesztivál: táborozás, koncertek, szabadegyetem

Huszonhét zenekar mutatkozik be három napon át a Bánkitó Fesztiválon. Bánk községben július 20. és 22. között kiállítást, szabadegyetemet és fórumszínházi előadásokat is szerveznek.

A tábor kisszínpadán eklektikus dekorációba ágyazva vonultatják fel a budapesti VI.-VII. kerület emblematikus zenekarait, fellép többek között a Dorco Band, az Egy Kiss Erzsi Zene, a Popiván, a Praktikers vagy a Csaknekedkislány. A nagyszínpadon friss formációk és „ős-bánkitó fellépők” váltják egymást, köztük a Marge, a Mary Popkids, a Nemjuci, a LavaLava vagy a ColorStar. A Tószínpadon az Amoeba-Sabák Special, a Puszi és a Belle Belle Live ad koncertet.
A tószínpadi stégre és környékére rekreációs paradicsomot varázsolnak, nappal dj-k, limonádé, fröccs és napozás várja a lustálkodókat, sportprogramok, bringás versenyek, longboard és vízilabda az aktívakat, az este pedig a koncerteké és a filmeké.
A szabadegyetemen azt járják körül, hogy milyen lehetőségei vannak egy alulról szerveződő, önigazgató mozgalomnak egy politikai kultúra nélküli országban, illetve hogyan lehet átjutni a minden civil kezdeményezést övező közöny sivatagán.
Szellemi-fizikai akadálypályát is állítanak a vállalkozó kedvűeknek, egyben újra a szabadba viszik a kiállítást. Az idén arra hívják az alkotókat, hogy a kortárs művészet eszköztárával értelmezzék újra a faluban látható tiltó, iránymutató és tájékoztató funkciójú táblákat.
Az idei fesztivál a Marom Klub Egyesület, a Hallgatói Hálózat, a Sirály Közösségi Tér, a Toldi Klub, a Fogasház, a Csipáncsap brigád, a Dor Hadas és a tranzit.hu összefogásában valósul meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 14:21, kedd | Helyi

Tombolt, lopott, bálba mégsem jutott!

Jármű önkényes elvétele, garázdaság, rongálás és lopás miatt is felelnie kell annak a rimóci lakosnak, akit a napokban fogtak el és vettek őrizetbe a szécsényi rendőrök.

2024. Július 16. 11:00, kedd | Helyi

Legyél te is iskolaőr!

Várjuk a jelentkezőket Nógrád vármegyében.

2024. Július 16. 10:58, kedd | Helyi

A LEGJOBB ÖT TV bemondó - Ön melyiküket kedvelte a legjobban?

5 magyar TV bemondó, akiket szívesen látnánk ma is a képernyőn. Ma már nincsenek tv bemondók, legalábbis a szó klasszikus értelmében. A televíziózás hőskorából hoztunk 5 legendát,

2024. Július 16. 09:19, kedd | Helyi

Az MVM Mobiliti átadta első nagy teljesítményű töltőállomását.

Az MVM Mobiliti Törökbálinton átadta első 600 kilowatt összteljesítményű töltőállomását, amelyet európai uniós támogatásból valósított meg - közölte az ország legnagyobb e-töltő-hálózatát működtető MVM Mobiliti Kft.