Városlista
2022. június 28, kedd - Levente, Irén

Hírek

2022. Február 14. 13:21, hétfő | Helyi
Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség

Baltával fenyegette meg a rendőröket, hogy távolítsák el otthonról az élettársát

Baltával fenyegette meg a rendőröket, hogy távolítsák el otthonról az élettársát

A Nógrád Megyei Főügyészség vádat emelt egy 32 éves etesi férfi ellen, aki baltával fenyegetőzve követelte a rendőröktől, hogy távolítsák el otthonából az élettársát.

A férfi és élettársa 2021 májusában etesi otthonukban összeszólalkoztak, ezért a férfi a segélyhívón keresztül kért segítséget és azzal fenyegetőzött, hogyha a rendőrök nem viszik el élettársát a házból, akkor megöli a nőt. Rövid időn belül újra telefonált, azzal, hogy nem fog várakozni, inkább belevágja a baltát élettársába.

A kiérkező rendőröket az ittas vádlott szóban is felszólította, hogy vigyék el onnan az élettársát, mert ha nem teszik, akkor távozásukat követően a nő fejébe fogja vágni a baltát.

Mivel a nő jogszerűen élt ott, a rendőrök közölték a férfivel, hogy az ingatlanból nem távolíthatják el. Ekkor a vádlott – annak érdekében, hogy a rendőrség az akaratának megfelelő intézkedést megtegye – a baltával a rendőröket kezdte el életveszélyesen fenyegetni, majd felszólította őket arra, hogy lőjék le őt, mielőtt a baltát beléjük vágja. A rendőrök ekkor a dühöngő férfit ártalmatlanná tették, megbilincselték és előállították.

Az elvégzett vizsgálatok alapján megállapítást nyert az is, hogy a vádlott cselekménye előtt kábítószert fogyasztott, így ezért is felelnie kell.

Az ügyészség a többszörösen büntetett előéletű férfi ellen terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés bűntette és kábítószer birtoklás vétsége miatt emelt vádat, melyben indítványozta, hogy a Balassagyarmati Törvényszék ítélje fegyházbüntetésre és tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

Arra az esetre, ha a vádlott az előkészítő ülésen a váddal egyezően elismeri a bűncselekmény elkövetését és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, az ügyészség 3 év szabadságvesztés és 3 év közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta.

A vádlott a bíróság döntését letartóztatásban várja.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 24. 14:27, péntek | Helyi

Pékség telephelyéről lopott

A salgótarjáni rendőrök a nyomozás során beazonosították és elfogták azt a 33 éves férfit, aki a megalapozott gyanú szerint egy pékség telephelyéről lopott.

2022. Június 24. 14:23, péntek | Helyi

18 migránst szállított az ukrán embercsempész

Nógrád megyében fogták el azt a magát ukrán állampolgárságúnak valló férfit, aki 18 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépéséhez.

2022. Június 23. 12:07, csütörtök | Helyi

Határőrség napja - megemlékezés és koszorúzás

Nógrád megye rendőrfőkapitánya és munkatársai a határőrök védőszentjének közeledő napja alkalmából megrendezett megemlékezésen helyezte el a kegyelet virágait a volt határőr igazgatóság épületén lévő emléktáblánál.

2022. Június 22. 13:46, szerda | Helyi

Közlekedésbiztonsági akció - vasúti átjárók

Kérjük, minden esetben tartsák be a vasúti átjárón áthaladás szabályait!