Városlista
2022. június 28, kedd - Levente, Irén

Hírek

2022. Június 21. 13:49, kedd | Helyi
Forrás: police

Balesetmentes vakáció - tanácsok

Balesetmentes vakáció - tanácsok

Kérjük, fogadják meg a Nógrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság tanácsait a balesetmentes szünidőre vonatkozóan!

A nyár, a vakáció ideje a közúti közlekedés szempontjából is veszélyeket rejt a gyermekek számára. Ebben az időszakban sok szabadidővel rendelkeznek, ezért gyakrabban jelennek meg a közterületeken, a parkokban, játszótereken és az utak mentén, akár gyalogosan akár kerékpárral közlekedve.

Fontos, hogy a szülők, nagyszülők beszéljék át a gyermekekkel a legfontosabb gyalogos és kerékpáros közlekedés szabályait. Hívják fel a fiatalok figyelmét arra, hogy gyalogosként közlekedve, amennyiben az adott útszakaszon van kiépített járda, azon közlekedjenek, illetve az úttesten való átkeléshez használják a kijelölt gyalogos-átkelőhelyet. Amennyiben gyermekük kerékpárt használ, folyamatosan ellenőrizzék a bicikli műszaki állapotát és a kötelező felszerelések meglétét és azok működését! Kérjük, hogy gyermekük akár gyalogosan, akár kerékpárral közlekedik, mindig tartson magánál láthatósági mellényt és láthatóságot elősegítő eszközöket, hogy szükség esetén használni tudja!

A gördeszka, a görkorcsolya és a roller nem közlekedési járművek, hanem játékok, ezért azokat ne az úttesten vagy a járdán, hanem a játszótéren használják a fiatalok. Kérjük a szülőket és a gyerekeket, hogy ezekkel az eszközökkel soha ne az úttesten gyakoroljanak, mert az úttest a járműveké!

Amennyiben a családdal szabadvíz mellé vagy szabadstrandra mennek nyaralni, mindig csak engedélyezett és kijelölt fürdőhelyen fürödjenek. Vegyék figyelembe a gyerekek vízbiztonságát és úszás tudását is.

Mindenkinek balesetmentes vakációt kíván a Nógrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság!

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 24. 14:27, péntek | Helyi

Pékség telephelyéről lopott

A salgótarjáni rendőrök a nyomozás során beazonosították és elfogták azt a 33 éves férfit, aki a megalapozott gyanú szerint egy pékség telephelyéről lopott.

2022. Június 24. 14:23, péntek | Helyi

18 migránst szállított az ukrán embercsempész

Nógrád megyében fogták el azt a magát ukrán állampolgárságúnak valló férfit, aki 18 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépéséhez.

2022. Június 23. 12:07, csütörtök | Helyi

Határőrség napja - megemlékezés és koszorúzás

Nógrád megye rendőrfőkapitánya és munkatársai a határőrök védőszentjének közeledő napja alkalmából megrendezett megemlékezésen helyezte el a kegyelet virágait a volt határőr igazgatóság épületén lévő emléktáblánál.

2022. Június 22. 13:46, szerda | Helyi

Közlekedésbiztonsági akció - vasúti átjárók

Kérjük, minden esetben tartsák be a vasúti átjárón áthaladás szabályait!