Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2019. Július 31. 11:38, szerda | Helyi
Forrás: police

Baleseti összesítő - Nógrád megye

Baleseti összesítő - Nógrád megye

Az elmúlt napon Nógrád megyében két személyi sérüléssel, és két anyagi kárral járó baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Egy 37 éves férfi közlekedett személygépkocsival 2019. július 30-án 14 óra 30 perc körül Salgótarjánban, a Füleki úton, amikor egy kanyarban letért az úttestről és egy villanyoszlopnak ütközött. A balesetben a gépjármű vezetője sérült meg.

A délutáni órákban a megyeszékhely külterületén közlekedett motorkerékpárral egy 50 éves férfi, amikor járművével letért az úttestről és a szalagkorlát alatt átcsúszva egy fának ütközött. A balesetben a motorkerékpár vezetője megsérült.

A rendőrök az elmúlt 24 órában további két anyagi káros baleset helyszínén intézkedtek. A rendőrség a balesetek körülményeit vizsgálja.

A motorkerékpárosokat a gépkocsikban jellemző passzív biztonsági eszközök nem védik, így közlekedési baleset esetén testük közvetlen fizikai behatásoknak van kitéve, a motorosok kevésbé észlelhetőek, mint a nagyobb méretű járművek.

A motoros balesetek elkerülésére, megelőzésére minden közlekedőnek törekednie kell. A motorosok is sokat tehetnek azért, hogy ne váljanak baleset részesévé, illetve áldozatává. A láthatóság-észlelhetőség biztosítása, a kiszámíthatóság, a KRESZ előírások betartása mind nagyon fontos láncszeme biztonságuknak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 13:00, szerda | Helyi

Őrizetben a bolti tolvaj!

Válogatás nélkül lopott el különféle árucikkeket üzletekből az a salgótarjáni nő, akit a rendőrök őrizetbe vettek.

2024. Május 08. 12:00, szerda | Helyi

Magyar-Szlovák határmegbízotti értekezlet Nógrád vármegyében

Dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője fogadta JUDr. Jozef Levčik ezredest, a Szlovák Köztársaság Besztercebánya Kerületi Határmegbízottját, valamint Ing. Peter Csejtey ezredest a

2024. Május 08. 08:50, szerda | Helyi

Útinform: forgalomkorlátozások lesznek a Tour de Hongrie kerékpáros körverseny miatt.

Forgalomkorlátozásokra kell számítani a Tour de Hongrie kerékpáros körverseny miatt, amely szerdán 12.50 órakor Karcagról indul, és az első napon Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyét érinti - közölte az Útinform.

2024. Május 08. 08:00, szerda | Helyi

Felszakadozik a felhőzet.

Kezdetben többfelé lehet eső, zápor, délen zivatarok is kialakulhatnak, majd a nap második felében egyre kisebb területre korlátozódik a csapadék.