Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2019. Június 04. 09:26, kedd | Helyi
Forrás: police

Balesetek az elmúlt 24 órából - Nógrád megye

Balesetek az elmúlt 24 órából - Nógrád megye

Ketten sérültek meg egy balesetben.

Egy 38 éves férfi haladt 2019. június 3-án 9 óra 15 perckor személygépkocsival Szilaspogony irányából Zabar irányába, amikor az egyik útkereszteződésben az „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtáblát figyelmen kívül hagyta és összeütközött, a neki balról érkező és egyenesen továbbhaladni szándékozó személygépkocsival. A baleset következtében két személy sérült meg.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság a baleset körülményeit vizsgálja.

Az elmúlt 24 órában a megye rendőrei további két anyagi káros baleset helyszínén intézkedtek.

Felhívjuk a közlekedők figyelmét, hogy a másik jármű érkezési irányától függetlenül elsőbbséget kell adni az útkereszteződében az olyan útról érkező járművel, amelyen az útkereszteződés előtt „Elsőbbségadás kötelező” vagy „Állj! Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla van, a keresztező – illetőleg a kiegészítő táblán vastag vonallal jelzett - útról érkező jármű részére.

Útkereszteződést járművel csak olyan sebességgel szabad megközelíteni, hogy a vezető eleget tehessen elsőbbségadási kötelezettségének és e tekintetben másokat a jármű sebességével ne tévesszen meg. Amennyiben elsőbbsége van, akkor is győződjön meg arról, hogy azt megadják!

Kérjük a közlekedésben résztvevő járművek vezetőit, hogy a KRESZ szabályait betartva, elsőbbségadási kötelezettségeiknek eleget téve közlekedjenek!

…hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 08:58, péntek | Helyi

MVM: júliusban egységesíti ügyfélkiszolgálását az MVM Next, az ügyfeleknek nincs teendőjük.

Az ügyfélkiszolgálás egységesítése érdekében az MVM Csoport tulajdonában álló E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvad az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-be.

2024. Május 03. 08:00, péntek | Helyi

Szeles, nyárias idő.

Erősen felhős lesz az ég, és sokfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra, helyenként ismét előfordulhatnak hevesebb gócok.

2024. Május 03. 07:02, péntek | Helyi

A magyar állami frankhamisítás, amellyel Franciaországot akartuk büntetni Trianonért

Egy évszázaddal ezelőtt az volt a hazafi, aki bűnözött. Aki nemzetközi botrányba sodorta hazáját a legmagasabbrangú politikusok tudtával. A hazaáruló bitangok pedig azok voltak,

2024. Május 03. 06:24, péntek | Helyi

128 éves a kisföldalatti

1896. 05. 03-án, Budapesten Ferenc József jelenlétében felavatták a földalatti vasutat, a \"kisföldalattit\".