Városlista
2024. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2018. Augusztus 02. 10:27, csütörtök | Helyi
Forrás: police

Balesetek az elmúlt 24 órából - Nógrád megye

Balesetek az elmúlt 24 órából - Nógrád megye

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában egy személyi sérüléssel és egy anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Egy 36 éves férfi közlekedett gépjárművével 2018. augusztus 1-én 5 óra 20 perckor Karancsalján, a Határ úton, amikor egy biciklis nő előzésébe kezdett. A kerékpáros ezzel egy időben az úttest jobb oldali széléről balra akart kanyarodni egy üzem udvarára, amikor az őt előző gépkocsival összeütközött. A baleset következtében a nő súlyos sérülést szenvedett.

Az elmúlt napon, a megye területén, további egy anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök. A rendőrség a balesetek körülményeit vizsgálja.

A közúti közlekedési balesetek megelőzése fontos társadalmi érdek, ezért a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbi közlekedési szabályok megtartására hívja fel a kerékpárosok figyelmét:

- Kerékpárral csak az vegyen részt a közúti forgalomban, aki biztonságos közlekedésre alkalmas állapotban van!

- Kerékpárral közlekedni csak az erre kijelölt helyen, ennek hiányában az útpadkán, az úttest jobb széléhez húzódva, egy sorban szabad!

- Az autóbusz forgalmi sávon kerékpározni csak akkor szabad, ha azt közúti jelzés engedi!

- Kerékpárosnak a kerékpárról le kell szállnia, és azt gyalogosan kell áttolni az úttesten!

- Kerékpárral éjszaka és korlátozott látási viszonyok között csak akkor szabad közlekedni, ha az megfelelően ki van világítva!

- Lakott területen kívül éjszaka és korlátozott látási viszonyok között a kerékpárosnak fényvisszaverő mellényt kell viselnie!

- A gyalog- és kerékpárúton közlekedő kerékpáros a gyalogos forgalmat nem akadályozhatja és nem veszélyeztetheti!

- Fontos, hogy kerékpárral csak olyan úton közlekedjenek, ahol azt közúti jelzés nem tiltja, továbbá az életük, testi épségük nincs veszélyben!

Címkék: 2018., baleset

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 17. 20:30, szerda | Helyi

A cél: két évről két hónapra rövidíteni az egészségre iszonyúan kockázatos Mars-utazást

A NASA a következő évtizedben tervez űrhajósokat küldeni a Marsra. A jelenlegi technológiával az oda-vissza utazás évekig tart és ez, meg az elnyúló sugárdózis roppant megterhelésnek teszi ki az embert.

2024. Július 17. 17:55, szerda | Helyi

Tolnay Klári

110 éve, 1914-ben ezen a napon született Tolnay Klári – Tolnay Rozália, Rózsi néven. Gyerekkorában Mohorán egy nógrádi kis faluban éltek. Édesapja, Tolnay Lajos a Ganz-Mávag építészmérnökeként örökölte

2024. Július 17. 17:00, szerda | Helyi

A Hold és az Antares együttállása lesz látható szerda este az égbolton.

Szabad szemmel is látható lesz Hold és az Antares csillag együttállása szerda este tíz órától az égbolton - tájékoztatta a Svábhegyi Csillagvizsgáló.

2024. Július 17. 12:00, szerda | Helyi

Uzsgyi, eltoltam.....

Ezt mondta a bátonyterenyei rendőröknek az a 19 éves mátraverebélyi fiatal, aki egy üzlet előtt hagyott elektromos rollert lopott el.