Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2018. Május 28. 09:01, hétfő | Helyi
Forrás: police

Balesetek az elmúlt 24 órában - Nógrád megye

Balesetek az elmúlt 24 órában - Nógrád megye

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén egy személyi sérüléssel járó és két anyagi káros közúti közlekedési baleset történt az elmúlt 24 órában.

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt 2018. május 27-én 18 óra körül a 22-es számú főúton, Ipolyszög belterületén. Egy 31 éves férfi közlekedett személygépkocsival a Budai úton, amikor nekiütközött egy előtte forgalmi okból lassító személygépjárműnek. A balesetben a két gépjármű vezetője és két utas sérült meg.

A kora reggeli órákban eddig ismeretlen személy közlekedett személygépkocsival a 21-es számú főúton, Pásztó külterületén, amikor egy enyhén balra ívelő útkanyarulatban lehaladt az úttestről és az út menti árokba hajtott. Az ismeretlen vezető ezt követően a gépjárművet hátrahagyva elhagyta a helyszínt.

.........

Több közlekedési baleset kiváltó oka az előzési és a kanyarodási szabályok megsértése. Nagyon fontos, hogy mielőtt a járművezető irányt változtat, manővere előtt meg kell győződnie arról, hogy gépkocsija előzésébe nem kezdett-e bele más jármű, illetve elsőbbséget kell adnia a szemből érkezőknek.

Ugyanígy az előzés során is nagyon körültekintően kell eljárni. Még annak megkezdése előtt meg kell bizonyosodni arról, hogy más nem előzi-e már a járművét, az előtte haladó ilyen szándékot nem jelzett-e, van-e elegendő út a manőverhez, illetve ezzel más járművezetőt nem késztet-e hirtelen fékezésre. Szintén fontos a megfelelő oldaltávolság megtartása is.

Balra kanyarodási manővert végző és előzését megkezdő járművek esetén mindkét sofőrre vonatkoznak szabályok. A kanyarodó csak akkor kezdheti meg irányváltoztatását, ha meggyőződött arról, hogy őt nem előzik. Az előzést végző egy balra kanyarodó mellett pedig csak jobbról haladhat el. Hogy e szabályoknak mindkét fél eleget tudjon tenni, elengedhetetlenül szükséges az irányjelző, illetve a visszapillantó tükrök használata.

Kérjük a járművezetőket, az előzési szabályok mellett fokozottan figyeljenek a kanyarodás szabályainak betartására is.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság balesetmentes közlekedést kíván!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 14:21, kedd | Helyi

Tombolt, lopott, bálba mégsem jutott!

Jármű önkényes elvétele, garázdaság, rongálás és lopás miatt is felelnie kell annak a rimóci lakosnak, akit a napokban fogtak el és vettek őrizetbe a szécsényi rendőrök.

2024. Július 16. 11:00, kedd | Helyi

Legyél te is iskolaőr!

Várjuk a jelentkezőket Nógrád vármegyében.

2024. Július 16. 10:58, kedd | Helyi

A LEGJOBB ÖT TV bemondó - Ön melyiküket kedvelte a legjobban?

5 magyar TV bemondó, akiket szívesen látnánk ma is a képernyőn. Ma már nincsenek tv bemondók, legalábbis a szó klasszikus értelmében. A televíziózás hőskorából hoztunk 5 legendát,

2024. Július 16. 09:19, kedd | Helyi

Az MVM Mobiliti átadta első nagy teljesítményű töltőállomását.

Az MVM Mobiliti Törökbálinton átadta első 600 kilowatt összteljesítményű töltőállomását, amelyet európai uniós támogatásból valósított meg - közölte az ország legnagyobb e-töltő-hálózatát működtető MVM Mobiliti Kft.