Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2012. Február 11. 00:00, szombat | Helyi
Forrás: infonograd

Balassagyarmat és térségében is figyelnek a rászorulókra

Balassagyarmat és térségében is figyelnek a rászorulókra

2012. február 9-én a Balassagyarmati Rendőrkapitányságon a zökkenőmentes közös feladat ellátásról számolt be a kapitányság vezetője és a Nógrád Megyei Polgárőr Szövetség elnöke a helyi sajtó képviselőinek.

Révész Ákos rendőr alezredes, a Balassagyarmati Rendőrkapitányság vezetője
elmondta, hogy a rendkívüli hideg, vagyis a szokatlan időjárás miatt az elmúlt napokban a társhatóságokkal, polgárőrséggel szoros együttműködésben, megemelkedett létszámmal történik a feladat végrehajtás, mely azt a célt szolgálja, hogy közterületen, vagy lakásában senkit ne fenyegessen a kihűlés veszélye. Az eddigi extrém időjárás miatt megközelítőleg húsz esetben nyújtottak segítséget a rendőrök Balassagyarmaton és a rendőrkapitányság illetékességi területe alá tartozó községekben.

A Balassagyarmati Polgárőr Egyesülettel, valamint az illetékességi területen működő polgárőrséggel az eddig kialakított jó kapcsolatot használják ki a közös szolgálat tervezéséhez. A rendőrkapitányság a korábbi időszakban feltérképezte az illetékességi területén egyedül élő, idős embereket, valamint a hajléktalanok által lakott helyeket is. Ez a nyilvántartása a rendőrkapitányságnak naprakész, melynek alapján a körzeti megbízottak a polgárőrökkel a községekben visszatérően látogatják meg ebben az időszakban leginkább kiszolgáltatott idős embereket, ellenőrzik egészségi állapotukat és életkörülményeiket.
Sok alkalommal érkezik bejelentés rokonoktól, szomszédoktól, hogy a környezetükben élő személyt nem látták a napokban lakásából kijönni, a körül mozogni. Ilyen bejelentésre is azonnal reagálnak és ellenőrzik ennek alapját. A hideg miatt veszélyben lévőt otthonából melegedőbe, ha leromlott egészségi állapot miatt került sor az intézkedésre, akkor kórházba juttatják az illetőt.

Révész Ákos ismertette azt az esetet, amikor a napokban egy, a lakott területtől jóval távolabb eső közúton műszaki hiba miatt járművével leállásra kényszerült férfin segítettek a járőrök. A nagy hidegben, a műszaki mentés ideje alatt a férfit a szolgálati gépjárműbe készített meleg teával kínálták, és pléddel védték a kihűléstől a rendőrök. Felhívta a figyelmet arra, hogy a rendőrség mindent megtesz annak érdekében, hogy a rászorulókon segítsen, ezért ha bárki bajba kerül, vagy környezetében ilyet tapasztal, hívják a rendőrséget és kérjenek bátran segítséget.
Vass Miklós a Nógrád Megyei Polgárőr Szövetség elnöke elmondás alapján Dr. Mihály István rendőr ezredes rendőrségi főtanácsos megyei főkapitány úrral az országos eligazítást követően egyeztettek arról, hogy a megye polgárőrei a rendőröknek a rendkívüli hideg miatt végzett szolgálat ellátásokba is besegítenek. Egyeztettek arról, hogy milyen módon, hogyan tudják ezt leghatékonyabban végrehajtani.
A megye 98 polgárőrsége, mintegy 3600 tagja azonban, nem csak szolgálat ellátásuk során, de szabadidejükben is figyelnek a közterületen tartózkodó, ilyenkor veszélyeztetettebb hajléktalanokra és egyedül élő, főleg idős emberekre. Ennek alapján végzik a polgárőrök munkájukat és segítenek minden rászorulónak a problémák megoldásában.

Címkék: rászorulók

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 06:20, szerda | Helyi

VOLT EGYSZER EGY ACÉLGYÁR

Mit visz a patak víze? Mi rejtőzik a föld alatt? Mi maradt még a főépület legalsó szintjén? Riportunkban két korábbi dolgozó idézi fel az ott történteket.

2024. Április 23. 15:45, kedd | Helyi

Sportkavalkád - sportválasztó és nosztalgia sportnap, 2024. május 31-én, a Sportcentrumban!

Válassz sportot Salgótarjánban! 2024. május 31-én, a Sportcentrumban! A salgótarjáni Városi Sportcentrumban sportválasztó és nosztalgia sportnapra várják az érdeklődőket.

2024. Április 23. 15:42, kedd | Helyi

Sportoló Nemzet sportszakmai országjárás indul májusban.

Sportoló Nemzet sportszakmai országjárás indul május elején, azzal a céllal, hogy a lehető legtöbb ember megismertessen a sport területén az elmúlt 14 évben elért eredményekkel.

2024. Április 23. 14:50, kedd | Helyi

Új szén-dioxid-megkötő módszert tesztelését kezdi meg az OMV-Petrom.

Új szén-dioxid-megkötő módszer tesztelését kezdi meg az OMV Petrom - közölte a kőolajipari vállalat.