Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. November 14. 09:10, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Bakondi György: a tálibok döntenek arról, hogy kik léphetnek be Európába

Bakondi György: a tálibok döntenek arról, hogy kik léphetnek be Európába

Nem az európai nemzetállamok hatóságai döntik el, hogy ki léphet be Európába, hanem az embercsempészeket irányító tálib kormányzat - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a TV2 Mokka című műsorában kedden.

Bakondi György szerint "ez félelmetes perspektívát jelent, hiszen alvó ügynökök, bűnözők sokaságát is be tudják juttatni az illegális bevándorlók között".

Azt mondta, tarthatatlan közbiztonsági helyzet alakult ki a szerb-magyar határ szerb oldalán, magyarok által is lakott településeken, miután a szír, marokkói embercsempészektől egyre erőszakosabban próbáltak területet foglalni az afgán embercsempészek. Rendszeressé váltak az összetűzések géppisztollyal, kézigránáttal, ami cselekvésre bírta a rendőrséget.

Bakondi György közlése szerint a magyar hatóságok egyre több, afgán titkosszolgálathoz, rendvédelmi szervekhez, kormányzathoz kötődő embercsempészt fogtak el.

Kiemelte, a tálib kormányzatnak érdeke, hogy minél többen vegyék igénybe a Magyarországon áthaladó embercsempész-útvonalat az anyagi haszon miatt, és azért, hogy minél több információhoz jussanak az itt működő szervezetekről. Befolyást akarnak gyakorolni arra, hogy milyen nemzetiségűek és milyen terrorszervezethez tartozók juthatnak át a határon - tett hozzá.

A nyolc évvel ezelőtti, párizsi terrorcselekmény kapcsán a főtanácsadó megjegyezte, az akkori és a mai biztonsági helyzet között különbség, hogy ma százezres tömegek tüntetnek Nyugat-Európában a Hamász mellett. Európa nagyvárosaiban nagy muszlim népesség telepedett meg, és minél nagyobb a népesség, annál könnyebb az alvó ügynököknek elvegyülniük.

A párizsi terroristák harmadik generációs bevándorlók voltak, és az Iszlám Államtól visszatérve elvegyültek szír migránsok között - tette hozzá Bakondi György.

Emlékeztetett: a Belgiumban október 16-án két svéd futballszurkolót megölt tunéziai elkövető is illegálisan érkezett, elvegyült, majd terrorcselekményt követett el.

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója úgy fogalmazott, "súlyos köz- és nemzetbiztonsági fenyegetést jelent Európára az ellenőrizetlen és ismeretlen személyazonosságú tömegek szervezett bűnözők segítségével történő beáramlása".

Címkék: migráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk