Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2014. Március 18. 12:43, kedd | Bulvár
Forrás: ujasz.hu

Bajor mindig is rettegett a betegségektől, valóságos hipochonder

Bajor mindig is rettegett a betegségektől, valóságos hipochonder

Bajor Imrét az utóbbi években egyre többször foglalkoztatta az elmúlás gondolata. Beleborzongott, ha eszébe jutott a halál, és mindeddig reménykedett abban, hogy őt elkerülik a rettegett betegségek. Sokszor mesélt már róla, ő Magyarország egyik legnagyobb hipochondere, és a végletekig küzdött az ellen, hogy eluralkodjon felette bármilyen kór.

Sosem titkolta Bajor Imre, hogy súlyos hipochonder. A kényszerképzetek egész eddigi életét végigkísérték, és bizony nem kevés nyugtalan pillanatot okoztak neki. Maréknyi gyógyszert szedett naponta, amiket ugyan orvosai nem írtak elő neki, de szerinte csak így lehet megelőzni, hogy mégis kialakuljon valamilyen betegsége. Amikor évekkel ezelőtt megtudta, hogy rohamosan romlik a látása, ami tulajdonképpen egy természetes folyamat, együtt jár az idősödéssel, rögtön arra gondolt, meg fog vakulni.

Azóta is rendszeresen járt kivizsgálásokra, csak akkor volt képes kiegyensúlyozott életet élni, ha orvosai gyakorta megerősítették, nem szenved halálos kórban. Mindezek után vajon mit érezhetett a népszerű színész, amikor közölték vele a rettegett diagnózist, hogy agydaganata van? Amitől egész életében a legjobban félt, ami ellen küzdött a vitaminokkal, gyógyszerekkel, egészséges életmóddal, az mégis elérte.A Best magazinnak évekkel ezelőtt arról mesélt, egy általános nátha is teljesen kikészíti.

– Gyakorlatilag egy hétköznapi megfázás is rettenetesen képes kiborítani, hát még ha valami komolyabb betegség réme kísért meg. Nincsenek is arra szavak, hogy mit érzek, amikor megneszelek egy-egy fizikai tünetet.

Ráadásul az idő előrehaladtával egyre többször érzem, hogy itt vagy ott fáj valami, és ez megriaszt, bár nem önmagában a jelenség, hanem inkább a tény, hogy mindez szorosan összefonódik az elmúlással, amiről egyszerűen nem vagyok hajlandó tudomást venni. Abban bízom, hogy rövidesen kitalálnak valamit a tudósok. Mondjuk egy kapszulát, amit ha beveszek, megőrizhetem a jelen állapotomat, és végleg elhessegethetem magamtól a halál gondolatát – mondta Bajor, akiről azóta felesége elárulta, Kínában gyógykezelik, és egyelőre még nem tudni, jó vagy rosszindulatú a daganat.

Címkék: színes

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 08:10, kedd | Bulvár

Emberre támadt egy medve az erdélyi Beszterce-Naszód megyében

Emberre támadt egy medve hétfőn este Beszterce-Naszód megyében, a Sajónagyfalu (Mariselu) községhez tartozó Sajószentiván (Santioana) településen, a férfi a lábán és az ágyékán megsérült

2024. Július 22. 06:12, hétfő | Bulvár

Móra Ferenc

Móra Ferenc könyveit jó olvasni: az olvasó gyönyörködik, néha együtt izgul a hősökkel, közben mosolyog, bár érzi, hogy tragédiákról van szó. Az olvasó szívébe zárja az írót.

2024. Július 19. 07:12, péntek | Bulvár

Kiki és az Első Emelet

Ma 67 esztendős. 1957. július 19-én született Patkó Béla Kiki Máté Péter-díjas magyar énekes.