Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2023. November 08. 13:40, szerda | Helyi sport
Forrás: MTI-IFFHS

Bajnokok Ligája - IFFHS: az Atlético Madrid klubtörténeti csúcsot jelentő sikert ért el.

Bajnokok Ligája - IFFHS: az Atlético Madrid klubtörténeti csúcsot jelentő sikert ért el.

Az Atlético Madrid története legnagyobb arányú győzelmét aratta a labdarúgó Bajnokok Ligájában, a csoportkör negyedik fordulójának keddi játéknapján, amikor 6-0-ra verte a skót Celtic FC együttesét.

A labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS) szerdai összegzése szerint a spanyol alakulat ennél méretesebb KO-t csak egyszer, még a BL-előd Bajnokcsapatok Európa Kupájában ért el, 1958-ban, amikor hazai pályán 8-0-ra nyert az ír Drumcondra ellen. A BL-ben a korábbi rekordja a 2014-es, svéd Malmö elleni 5-0 volt.
A skót együttes a harmadik hasonlóképpen súlyos vereségét szenvedte el a BL-ben, előzőleg 2016-ban az FC Barcelonától 7-0-ra kapott ki, 2017-ben pedig 7-1-re veszített a Paris Saint-Germainnel szemben.
A spanyol csapatnak a Celtic feletti diadalból két gólt is vállaló francia világbajnoka, Antoine Griezmann pályafutása során először volt eredményes egymás után három Bajnokok Ligája-mérkőzésén is. A keddi fellépése ráadásul jubileumi volt: 100. meccsét játszotta az európai klubsorozatokat tekintve, eddig 91-szer szerepelt a BL-ben, 8-szor az Európa Ligában és egyszer a Szuperkupában.
Az olasz válogatottal Európa-bajnok Ciro Immobile is emlékezetes BL-meccsen van túl: a holland Feyenoord elleni (1-0) győztes találata a 200. gólja volt a Lazio színeiben az összes sorozatot tekintve. Ő az első labdarúgó a római csapat történetében, aki elérte ezt a mérföldkövet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 21. 17:35, vasárnap | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Piastri karrierje első sikerét aratta a Hungaroringen.

Oscar Piastri, a McLaren ausztrál versenyzője nyerte a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíjat vasárnap a Hungaroringen, ezzel pályafutása első sikerét aratta az elitkategóriában.

2024. Július 21. 11:30, vasárnap | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Antonelli nyerte a Forma-2 főversenyét a Hungaroringen.

Az olasz Andrea Kimi Antonelli sikerével zárult a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj Forma-2-es programjának főversenye, amelyet vasárnap délelőtt rendeztek meg a Hungaroringen.

2024. Július 21. 09:45, vasárnap | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Colov rajt-cél győzelme a Forma-3-asoknál.

A bolgár Nikola Colov rajt-cél győzelmet aratott vasárnap a hungaroringi Magyar Nagydíj Forma-3-as főversenyén.

2024. Július 21. 09:30, vasárnap | Helyi sport

Balaton-átúszás - Elrajtolt a mezőny.

Vasárnap reggel elkezdődött a 42. Lidl Balaton-átúszás Révfülöpön.