Városlista
2024. július 22, hétfő - Magdolna

Hírek

2023. Október 07. 05:17, szombat | Helyi sport
Forrás: BPC MANEGEMENT ZRT-LIPCSEI JUHÁSZ BETTA

Bajnoki címekről dönt a Balaton Park Circuit első versenyhétvégéje.

Bajnoki címekről dönt a Balaton Park Circuit első versenyhétvégéje.

A szabadedzésekkel elkezdődött Magyarország legújabb versenypályája, a Balatonfőkajáron található Balaton Park Circuit első hivatalos versenyhétvégéje, a #FirstLap Cup.

A közép-európai Forma 4-es sorozat, a Swift Cup Europe és jó néhány hazai túraautós széria zárófordulója ez, így a futamgyőzelmek mellett a bajnoki címekért is megküzdenek a legjobbak.

A Balaton Park Circuit a megnyitása óta privát teszteknek, pályanapoknak és más különleges eseményeknek adott otthont, most pedig egy újabb fontos mérföldkőhöz érkezett a létesítmény. Az első hivatalos nemzetközi versenyhétvége, a #FirstLap Cup nyitónapján a tesztelésé volt a főszerep. Egész nap köröztek a pilóták, hogy minél jobban feltérképezzék az új pályát, illetve, hogy megtalálják a tökéletes beállításokat. Ennek fontos szerepe lesz már szombaton is, hiszen a reggeli időmérőket követően már nem sok lehetőségük lesz a csapatoknak a finomhangolásra, a délutáni futamokon már a pontokért folyik majd a küzdelem.A FIA Forma 4 közép-európai sorozatában három verseny vár a résztvevőkre Balatonfőkajáron, a bajnoki címre pedig matematikailag még hárman esélyesek. Közülük a legkevesebb sansza a svájci Michael Sauternek van, akinek a hibátlan teljesítmény mellett riválisai balszerencséjére is szüksége lenne az összetett győzelemhez. Ennek azonban nincs túl nagy realitása, inkább a bajnokság első két helyezettje között várható szoros csata. Sauter honfitársa, Ethan Ischer mindössze 9 ponttal áll a holland Reno Francot mögött, így az ő párharcukban még bármi megtörténhet a három futam alatt. És a nézők egy hazai versenyzőnek is szurkolhatnak majd, ugyanis a mezőny tagja a 18 éves Michl Olivér is.Érdekesnek ígérkezik a Suzuki Swift Cup Europe is, ahol 28 pilóta várja majd a rajtrácson, hogy kialudjanak a piros lámpák. Ebből 19-en az 1.4 turbó kategóriát képviselik, a bajnoki címhez a legközelebb Christoph Zellhofer jár. Az osztrák versenyző 35 pontos előnnyel kezdi a hétvégét. Az 1.6-os kategóriában hét hazai versenyző küzdhet meg egymással és a külföldi vetélytársakkal a dobogós pozíciókért, az eddigi eredmények alapján György Balázs, Burkus Egon vagy épp Keller Vince is odaérhet az első három hely valamelyikére.

Minden kategóriára érdemes lesz figyelni a hazai nézőknek, hiszen magyar érdekeltség mindenhol lesz. Michl Olivér és a 13 suzukis résztvevő mellett Tim Gábor, Amrein Roland és Hatvani Bálint a GT/TC kategóriában áll rajthoz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 21. 17:35, vasárnap | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Piastri karrierje első sikerét aratta a Hungaroringen.

Oscar Piastri, a McLaren ausztrál versenyzője nyerte a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíjat vasárnap a Hungaroringen, ezzel pályafutása első sikerét aratta az elitkategóriában.

2024. Július 21. 11:30, vasárnap | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Antonelli nyerte a Forma-2 főversenyét a Hungaroringen.

Az olasz Andrea Kimi Antonelli sikerével zárult a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj Forma-2-es programjának főversenye, amelyet vasárnap délelőtt rendeztek meg a Hungaroringen.

2024. Július 21. 09:45, vasárnap | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Colov rajt-cél győzelme a Forma-3-asoknál.

A bolgár Nikola Colov rajt-cél győzelmet aratott vasárnap a hungaroringi Magyar Nagydíj Forma-3-as főversenyén.

2024. Július 21. 09:30, vasárnap | Helyi sport

Balaton-átúszás - Elrajtolt a mezőny.

Vasárnap reggel elkezdődött a 42. Lidl Balaton-átúszás Révfülöpön.