Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2012. Szeptember 19. 11:21, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Bajnai: veszélyben a jövőnk

Bajnai: veszélyben a jövőnk

Bajnai Gordon szerinta jelenlegi vezetők intézkedéseikkel az ország jövőjét élik fel. A volt szocialista miniszterelnök erről Debrecenben a Napló TOP 100 Klub vendégeként beszélt, az elhangzottakról a Hajdú-bihari Napló szerdai száma közölt összeállítást.

Az Orbán-kormány nem a mi stabilizáló, józan gazdaságpolitikánkat folytatta, hanem fejest ugrott a mélybe. Két ellentétes választói csoportnak akart egyszerre megfelelni: az aktív, adófizető polgárokénak és a segélyből élőkének - idézi a lap Bajnai Gordont.
A volt kormányfő szerint - számolt be az újság - a mostani kabinet egyszerre próbált adócsökkentést végrehajtani és a megszorításokat elkerülni, ennek eredményeként pedig 500 milliárd forintos lyukat ütött a költségvetésben.
"Ráadásul a kiadási oldal is elszállt, s erre válasz az unortodox gazdaságpolitika, melynek lényege az időnyerés, félévente elhalogatni a szükséges lépések megtételét" - idézi a Hajdú-bihari Napló Bajnai Gordont, aki az IMF-hitelről úgy véli, az nem megoldás, hanem haladék, és nem elsősorban az ország gazdasági stabilitása miatt van rá azonnal szükség, hanem a vállalkozók és a magánszemélyek hitelkamatainak csökkenése érdekében.

Címkék: lapszemle

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.