Városlista
2024. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2024. Március 24. 15:50, vasárnap | Helyi sport
Forrás: MOTORSPORT GYÉMÁNT PÉTER

Bagnaia ütközött Marquezzel, Martin győzött, Acosta a dobogón!

Bagnaia ütközött Marquezzel, Martin győzött, Acosta a dobogón!

Jorge Martin magabiztos győzelmet aratott a Portugál Nagydíjon, Marc Marquez és Pecco Bagnaia összeütközött egymással, Vinales az utolsó körben bukta a dobogót, Pedro Acosta pedig minden idők harmadik legfiatalabb dobogósa lett.

A MotoGP Portugál Nagydíját magyar idő szerint 15 órától rendezték, és az élről Bastianini indult, az első sorba még Vinales és Martin fért oda, a második sorból pedig Bagnaia, Miller és Bezzecchi várta a lámpák kialvását.

Acosta a hetedik, Marc Marquez a nyolcadik helyről rajtolt, a Hondák pedig ezúttal sem mentek jól, a rajtrács utolsó négy pozícióját foglalták el a Repsol és az LCR pilótái. Az első körben Martin állt az élre, Vinales maradt a második, Bastianini pedig a harmadik helyre esett vissza. A negyedik helyért Bagnaia és Marc Marquez csatázott, mögöttük Miller, Acosta és Binder következett. Alex Marquez az 5-ös kanyarnál csúszott ki, kicsit később pedig Raul Fernandez is így járt. A KTM-es házi csatát vívtak: előbb Binder előzte meg Acostát, majd Binder és Acosta előzte meg Millert. Az élmezőnyben megmerevedtek a frontvonalak, és a show-t az újonc Acosta szolgáltatta, aki előbb Bindert, majd Marc Marquezt előzte meg, a negyedik helyért pedig Bagnaiát támadta, de nem jött össze a manővere.

A futam felénél így Martin, Vinales, Bastianini, Bagnaia, Acosta, Marc Marquez, Binder, Miller, Quartararo, Oliveira volt a top 10 sorrendje, a top 3 perdig 1 másodpercen belül volt egymáshoz képest.

Bagnaia egy ideig a leggyorsabb volt a pályán, viszont aztán Acosta újra fel tudott zárkózni rá, és támadni kezdte a címvédőt. A top 3 továbbra is messze volt a többiektől, és a Bagnaia-Acosta páros is kinyit elnyúlt a top 5-ön kívüli versenyzőktől.

5 körrel a leintés előtt Acosta egy nagyon kemény manőverrel megelőzte Bagnaiát és feljött a negyedik helyre, Bagnaiát pedig kicsit később már Marc Marquez támadta. 3 körrel a futam vége előtt Bagnaia találta el az őt támadó Marquez motorját, mindketten kicsúsztak, de visszaálltak a versenybe – igaz, Marquez csak a 17., Bagnaia a 20. helyre tudott visszaállni. Jorge Martin végül magabiztos győzelmet aratott, Vinales és Bastianini pedig nagy csatát vívott a második helyért, a gyári Ducati pilótája megelőzte a spanyolt, mivel Vinales technikai hibával szembesült és ki is csúszott.

Martin mögött így Bastianini végzett, Acosta második királykategóriás versenyén dobogóra állhatott, majd Binder, Miller, Bezzecchi, Quartararo, Espargaro, Oliveira és Di Giannantonio következett. Marc Marquez a 16. helyen ért célba, Bagnaia pedig kiállt a versenyből.

A MotoGP szezonja három hét múlva folytatódik az austini USA Nagydíjjal, a pontversenyt pedig immár Martin vezeti.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 18. 09:24, csütörtök | Helyi sport

2024 Formula 1 Magyar Nagydíj Információk.

Az igazi Formula 1 élmény, amiről egy szurkoló álmodhat.

2024. Július 18. 09:15, csütörtök | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Herendi sisakban versenyez Norris a Hungaroringen.

Lando Norris teljesen egyedi, Herendi sisakban versenyez majd a hétvégén sorra kerülő 39. Forma-1-es Magyar Nagydíjon.

2024. Július 18. 08:21, csütörtök | Helyi sport

Huszonhat ország versenyzői a jövő heti jet-ski Európa-bajnokságon.

Huszonhat ország legjobbjai érkeznek Magyarországra a jet-ski Európa-bajnokságra és junior világbajnokságra, amelyre jövő péntektől vasárnapig kerül sor Győr-Győrzámolyon.

2024. Július 17. 15:30, szerda | Helyi sport

Evezős ob - Népes mezőny érkezik Szegedre.

A tavalyinál is nagyobb érdeklődés övezi a csütörtöktől vasárnapig a szegedi Maty-éren sorra kerülő evezős országos bajnokságot.