Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2023. November 25. 05:30, szombat | Sport
Forrás: KÖLES ISTVÁN ÁKOS

Bagnaia „elfogadja”, hogy problémái vannak a MotoGP valenciai szezonzáróján.

Bagnaia „elfogadja”, hogy problémái vannak a MotoGP valenciai szezonzáróján.

Francesco Bagnaia kénytelen elfogadni, hogy a 2023-as MotoGP szezonzárójának első napja egyáltalán nem neki megfelelően alakult, miután nem tudta biztosítani a helyét az időmérő második szakaszában.

A Ducati gyári csapatának címvédője 21 pontos előnnyel érkezett a 2023-as szezon utolsó versenyére, a Valenciai Nagydíjra, azonban a versenyhétvégéje a lehető legrosszabban indult: a pénteki szabadedzéseken nem sikerült biztosítania a helyét az időmérő második szakaszában, míg az üldöző Jorge Martin a második legjobb időt motorozta.Bagnaia elmondása szerint közel fél másodpercet veszített körönként Martinhoz képest, miután három kanyarban is nehezére esett eltalálni a féktávot. „A kezdetektől fogva szenvedtem, nem volt egy egyszerű nap” – értékelt Bagnaia többek között a Motorsport.com-nak. „Nagyon rossznak éreztem a beállításokat a féktávon és a kanyarbemeneteken, néha blokkoltam is a kerekeket.”„Az adatok elemzése után azt láttam, hogy az összes időt 3 kanyarban veszítem, de 5 tizedről beszélünk, ami rengeteg. Az biztos, hogy javulni fogunk, de ennél sokkal jobb munkát kell végeznünk.” Bagnaia hozzátette, hogy nem szeretné, ha a Ducati akár csapatokon átívelő márkautasításokkal segítené a dolgát, ha az időmérője is rosszul sikerül.

„Nem szeretem a csapatutasításokat, de szerintem egyébként is elég gyors leszek ahhoz, hogy bejussak a Q2-be. Még ha ez nem is sikerül, Indonéziában a 13. helyről rajtolva is nyertem, szóval mindent meg fogok tenni azért, hogy ez most is így legyen.”

Arról, hogy Martin próbálta megzavarni a második szabadedzés után, Bagnaia elmondta, hogy „már hozzászokott” ehhez, és szerinte jobb, ha „Jorge inkább a saját dolgára koncentrál, mert mindkét versenyt meg kell nyernie, és jelenleg még nem ő a leggyorsabb a mezőnyben.”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 15. 07:56, hétfő | Sport

Spanyolország negyedszer Európa-bajnok

A spanyol labdarúgó-válogatott immár egyedüli csúcstartóként negyedszer lett Európa-bajnok, miután vasárnap 2-1-re legyőzte a sorozatban második döntőjét elveszítő angol csapatot.

2024. Július 13. 10:16, szombat | Sport

Volt adok-kapok, de győzni tudtunk!

Élménybeszámoló Jobbágy Ákostól a Prešov Rally után, ahol a dobogó legtetején végeztek.

2024. Július 12. 07:55, péntek | Sport

Csúnyán megalázta a román másodosztályú csapat a paksiakat

A kupagyőztes Paksi FC 4-0-ra kikapott hazai pályán a román Corvinul Hunedoara csapatától csütörtökön a labdarúgó Európa-liga selejtező első fordulójának első mérkőzésén.