Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2018. Január 27. 14:38, szombat | Belföld
Forrás: mti

Az Oscar-jelölések is jelzik, hogy sok tehetséges magyar filmes van

Az Oscar-jelölések is jelzik, hogy sok tehetséges magyar filmes van

Az utóbbi három év magyar Oscar-sikerei azt bizonyítják, hogy sok tehetséges filmes szakember dolgozik Magyarországon - mondta Dudás Viktor filmszakértő szombat reggel az M1 aktuális csatornán.

A szakértő elmondta, büszkeségre adhat okot az is, hogy mindhárom film - a Saul fia, a Mindenki, valamint a Testről és lélekről - érdekesen, újító módon beszél a választott témájáról.

A Saul fia a holokausztot, a Mindenki a gyermeki tisztaságot, a Testről és lélekről pedig a szerelmet dolgozza fel egy új szemszögből - tette hozzá.

A győzelmek és a jelölés azt is bizonyítják, hogy jobbak lettek a magyar filmek, ami köszönhető a Magyar Nemzeti Filmalapnak, amellyel egy sokkal tisztább, átláthatóbb rendszer jött létre - fűzte hozzá Dudás Viktor.

Címkék: film, filmes, Oscar-díj

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.