Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Október 30. 15:00, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Az Országos Vérellátó Szolgálat nem végez PCR-mintavételt

Az Országos Vérellátó Szolgálat nem végez PCR-mintavételt

Az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) a koronavírus-gyanú miatt levett PCR-tesztek laborkivizsgálásában vesz részt, mintavételt nem végez - tájékoztatta a szolgálat csütörtökön az MTI-t.

Az OVSZ közleménye arra hívta fel a figyelmet, hogy a vérgyűjtési helyszíneken mintavétel nem történik, ezért ilyen céllal senki ne jelentkezzen náluk. A PCR-vizsgálatokat a vérellátó külön laboratóriumban, és csak az egészségügyi szolgáltatók által levett mintákon végzi - írták.

Kitértek arra is, hogy ez a vérellátás és a vérkészítmények biztonságát nem veszélyezteti, az OVSZ a véradók jogszabályban előírt vizsgálatait időben elvégzi.
Mint rögzítették, lakossági mintavétel a vérellátó intézményeiben nem történik és véradók esetében sem végez SARS-CoV-2 vizsgálatot, mivel a koronavírus transzfúzióval nem vihető át, tehát a vért kapó betegek számára ez a vírus kockázatot nem jelent.
Az OVSZ arra kér minden koronavírusos fertőzöttet, hogy mintaadásra ne jelentkezzen sem intézeteikben, sem a kiszállásos véradásokon.

Váradásokon továbbra is csak teljesen egészséges donorok jelenjenek meg! - hangsúlyozta a vérellátó.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.