Városlista
2024. július 22, hétfő - Magdolna

Hírek

2023. Október 03. 17:26, kedd | Helyi sport
Forrás: MTI/SZTFH

Az online tér veszélyeire készíti fel a sportfogadókat és felhasználókat az SZTFH és a Szerencsejáték Zrt.

Az online tér veszélyeire készíti fel a sportfogadókat és felhasználókat az SZTFH és a Szerencsejáték Zrt.

A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) és a Szerencsejáték Zrt. az Európai Kiberbiztonsági Hónap keretein belül októberben együtt készíti fel a sportfogadókat és felhasználókat az online tér veszélyeire.

Mint írták, a kiberbiztonsági tudatosítást előtérbe helyező és azt célként meghatározó októberi nemzetközi eseménysorozat idei mottója: "Be Smarter Than a Hacker!", #BeSmarterThanAHacker, azaz "Légy okosabb, mint egy hacker", fő témája pedig a pszichológiai manipuláción alapuló csalások és kibertámadások.
Az Európai Kiberbiztonsági Hónap keretén belül az SZTFH és a nemzeti lottótársaság négy héten át tartó tájékoztató sorozatában rengeteg hasznos tippel jelentkezik majd. Ezek a pszichológiai manipuláció legelterjedtebb eszközeit, így a megszemélyesített adathalász e-mailek, a csaló telefonhívások, az SMS-ben történő támadások, a bankkártyás visszaélések, valamint a kifejezetten erősödő tendenciát mutató támadásforma, a digitális "lefölözés" jellemzőit mutatják be - írták.

Az októberi figyelemfelhívó kampány célja a kiberbiztonsági tudatosság, az úgynevezett kiberhigiéniás készségek növelése, valamint az online fenyegetések minél szélesebb körben történő megismertetése - hangsúlyozták.

Az SZTFH és a Szerencsejáték Zrt. további kiemelt célja, hogy felhívja a játékosok és a felhasználók figyelmét az illegális szerencsejáték-oldalak veszélyeire, a játékosok személyes és banki adatainak védelmére, valamint a kiskorúakat és sérülékeny csoportokat védő szigorú magyar előírások betartására is - olvasható a hatóság közleményében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 21. 17:35, vasárnap | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Piastri karrierje első sikerét aratta a Hungaroringen.

Oscar Piastri, a McLaren ausztrál versenyzője nyerte a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíjat vasárnap a Hungaroringen, ezzel pályafutása első sikerét aratta az elitkategóriában.

2024. Július 21. 11:30, vasárnap | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Antonelli nyerte a Forma-2 főversenyét a Hungaroringen.

Az olasz Andrea Kimi Antonelli sikerével zárult a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj Forma-2-es programjának főversenye, amelyet vasárnap délelőtt rendeztek meg a Hungaroringen.

2024. Július 21. 09:45, vasárnap | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Colov rajt-cél győzelme a Forma-3-asoknál.

A bolgár Nikola Colov rajt-cél győzelmet aratott vasárnap a hungaroringi Magyar Nagydíj Forma-3-as főversenyén.

2024. Július 21. 09:30, vasárnap | Helyi sport

Balaton-átúszás - Elrajtolt a mezőny.

Vasárnap reggel elkezdődött a 42. Lidl Balaton-átúszás Révfülöpön.