Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2013. Szeptember 01. 15:00, vasárnap | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Az önkormányzat takaríttatja el a leégett csokoládégyár romjait Salgótarjánban

Az önkormányzat takaríttatja el a leégett csokoládégyár romjait Salgótarjánban

Szeptember végére eltakarítják Salgótarjánban a két évvel ezelőtt leégett csokoládégyár közegészségügyileg veszélyessé vált romjait.

Az önkormányzat közgyűlése csütörtöki ülésén egyhangúlag szavazott az ehhez szükséges hétmillió forint elkülönítéséről.
A salgótarjáni Lívia Csokoládégyár 2011. október 14-én égett le. A tűz martaléka lett a kiszállításra váró karácsonyi készlet, több tonna csokoládé-alapanyag, valamint a cég teljes dokumentációja. Mivel a tulajdonos az elhúzódó rendőrségi és tűzoltósági vizsgálat miatt nem jutott a biztosítási összeghez, s a hitelezői szorongatták, beszüntette a társaság tevékenységét. Időközben a vállalkozó elvesztette a cég fölötti irányítását is, idén januártól felszámoló rendelkezik a csokoládégyár vagyonával. Székyné Sztrémi Melinda Salgótarján polgármestere a közgyűlés legutóbbi ülésén utalt arra, hogy a csokoládégyár az egyik lakótelep közepén, egy kiürített iskolaépületben működött, a tűzeset után egészségre ártalmas, veszélyes anyagok maradtak hátra, amelyeket a tulajdonos nem számolt fel, s eddig az önkormányzat - mivel nem tulajdonos - szintén nem takaríttathatott el.

Címkék: csokigyár

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 08:00, szombat | Helyi

Reggel pára, délután egy-egy zápor jöhet.

Napos-gomolyfelhős időre van kilátás. Északon helyenként futó zápor, zivatar kialakulhat.

2024. Május 17. 15:00, péntek | Helyi

Rossz matek: 2×72=2×39+2×4!!!

Jövet-menet gyorsan hajtott Dejtáron.

2024. Május 17. 12:00, péntek | Helyi

Pünkösd - A szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények.

A Szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények. A húsvét után ötven nappal tartott pünkösd - a húsvét és a karácsony mellett a harmadik legnagyobb keresztény ünnep, neve a görög pentékoszté (ötven) szóból ered.

2024. Május 17. 08:35, péntek | Helyi

Kövér László: a jövő a gyermekekben van.

A jövő a gyermekekben van, és nem a birodalmi érdekekért elesett hősi halottakban jelentette ki az Országgyűlés elnöke egy kormányzati támogatással megvalósult bölcsőde csütörtöki átadási ünnepségén, Pásztón.