Hírek
2013. Szeptember 01. 15:00, vasárnap |
Helyi
Forrás: infonograd/MTI
Az önkormányzat takaríttatja el a leégett csokoládégyár romjait Salgótarjánban
Szeptember végére eltakarítják Salgótarjánban a két évvel ezelőtt leégett csokoládégyár közegészségügyileg veszélyessé vált romjait.
Az önkormányzat közgyűlése csütörtöki ülésén egyhangúlag szavazott az ehhez szükséges hétmillió forint elkülönítéséről.
A salgótarjáni Lívia Csokoládégyár 2011. október 14-én égett le. A tűz martaléka lett a kiszállításra váró karácsonyi készlet, több tonna csokoládé-alapanyag, valamint a cég teljes dokumentációja. Mivel a tulajdonos az elhúzódó rendőrségi és tűzoltósági vizsgálat miatt nem jutott a biztosítási összeghez, s a hitelezői szorongatták, beszüntette a társaság tevékenységét. Időközben a vállalkozó elvesztette a cég fölötti irányítását is, idén januártól felszámoló rendelkezik a csokoládégyár vagyonával. Székyné Sztrémi Melinda Salgótarján polgármestere a közgyűlés legutóbbi ülésén utalt arra, hogy a csokoládégyár az egyik lakótelep közepén, egy kiürített iskolaépületben működött, a tűzeset után egészségre ártalmas, veszélyes anyagok maradtak hátra, amelyeket a tulajdonos nem számolt fel, s eddig az önkormányzat - mivel nem tulajdonos - szintén nem takaríttathatott el.
Ezek érdekelhetnek még
2024. December 20. 10:44, péntek | Helyi
ÉKM-Salgótarján csúcs - pontról pontra
Nem csak Salgótarján, de Kelet-Nógrád egésze tekintetében meghatározó beruházás volt a 21-es út teljes négynyomúsítása.
2024. December 19. 14:45, csütörtök | Helyi
Nógrád Vármegye Civil Központ – Ünnepélyes Évzáró
December 17-én a Nógrád Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ különleges évzáró ünnepséget rendezett. A központ közösségi tere az ünnepi díszítés,
2024. December 19. 11:47, csütörtök | Helyi
Sándor György, a nemzet humoralistája (előzetes)
Portréfilm Sándor György humoralistáról, aki egyszemélyes színházával az intellektuális abszurd gondolatmenet mestere,
2024. December 14. 17:35, szombat | Helyi
Nagy bajban van a pármai sonka
A prosciutto di Parma, vagy ahogyan mi ismerjük, a pármai sonka igazi olasz különlegesség, amely éves szinten 1,6 milliárd dolláros forgalmat bonyolító védett húskészítmény. Ám úgy néz ki, nagy bajban van.