Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Május 15. 13:16, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Az MBH Bank tízezer őshonos fát ültetett

Az MBH Bank tízezer őshonos fát ültetett

Az MBH Bank 2,5 hektáron tízezer őshonos fát ültetett a Dél-Dunántúlon - közölte az MBH Bank hétfőn az MTI-vel.

A kezdeményezésben a bankcsoport 140 dolgozója vett részt, ők ültették el a fákat a Tolna megyei Dúzs mellett. Az MBH Bank számításai szerint a kifejlett erdő hektáronként 100 év alatt 420 tonna szén-dioxidot köt majd meg, vagyis a most elültetett növények az életük során több mint ezer tonnát fognak megkötni. Magyarországon az átlagos életmódhoz szükséges széndioxid-kibocsátás fejenként 5-6 tonna - tették hozzá. A közlemény szerint a faültetés az egyik kezdő lépése a tavaly bemutatott fenntarthatósági stratégiának, amely alapján a bankcsoport saját kezdeményezésekkel és energiahatékonysági fejlesztésekkel a lehető leggyorsabb ütemben csökkenti a széndioxid-kibocsátását.

Ennek felmérése és mérséklése mellett az MBH Bank fontosnak tartja a munkavállalói szemléletformálást, ezért számít az alkalmazottak önkéntes részvételére a fenntarthatósági kezdeményezésekben. Figyelnek emellett a dolgozók környezetvédelmi észrevételeire, és lehetőséget teremtenek arra is, hogy a fenntarthatóság legjobb gyakorlatait elsajátíthassák - írta az MBH Bank.

Fotó: Pixabay

Címkék: faültetés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk