Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2012. Július 03. 12:01, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Az Iparművészeti Múzeum pályázaton keresi a leghasználhatatlanabb tárgyakat

Az Iparművészeti Múzeum pályázaton keresi a leghasználhatatlanabb tárgyakat

A legképtelenebb, leghasználhatatlanabb tárgyakat megörökítő fotókat vár a Iparművészeti Múzeum Képtelen tárgyak című pályázata.

Azt kérik, hogy aki környezetében megmosolyogtatóan félretervezett tárgyat talál, fotózza le, indokolja meg 3–4 mondatban, mi a baj a tervezésével, és küldje el az info@imm.hu címre. A legképtelenebb tárgyak fotóit az indoklással együtt kiállítják, a legborzalmasabb tárgyakat "meghívják" és a Művészet mindenkinek - A Victoria & Albert Museum, a világ első iparművészeti múzeuma című kiállítás idejére berendezett "képtelen tárgyak vitrinében" mutatják be - közölte az intézmény az MTI-vel.
A meghívott tárgyak tulajdonosai egy fő részére szóló ingyenes belépőjegyet kapnak a Művészet mindenkinek című tárlatra, a képek beküldői között pedig további kiállítási belépőjegyeket sorsolnak ki.
A pályázatra beérkezett anyag mellett további érdekességek is láthatók lesznek a képtelen tárgyak fotókiállításán és vitrinjeiben, amelyek bármely múzeumi belépőjegy megvásárlásával megtekinthetők.
A képtelen tárgyakról szóló összeállítás többek között megemlékezik egy hibás tervezésű tárgyakat bemutató tárlatról, amelyet Gustav Edmund Pazaurek rendezett Stuttgartban 1909-ben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 10:04, péntek | Belföld

Orbán Viktor: olyan választás előtt állunk, amely eldönti a háború és béke kérdését

Olyan választás előtt állunk, amely eldönti a háború és béke kérdését, az amerikai választással együtt - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén

2024. Május 16. 16:11, csütörtök | Belföld

Fiktív motorkerékpár-eladások hátterét göngyölítette fel a NAV