Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2013. Március 29. 08:00, péntek | Helyi
Forrás: infonograd

Az internet veszélyei

Az internet veszélyei

A salgótarjáni TEMI könyvtár 2013. március 20. és 27. között tartotta meg „Az internet fiesta” rendezvénysorozatát.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának munkatársai az internet előnyeiről és hátrányairól tartottak előadást a gyermekeknek a bibliotéka falai között.
A könyvtárban a Dornyai Béla Általános Iskola diákjai hallgathatták meg a rendőrség szakembereinek tanácsait. A három osztályt, összesen hatvan – 11 és 12 év közötti - diákot Rácz Imre r. alezredes és Sülyi Ádám informatikus részletesen tájékoztatta az internet kialakulásának történetéről és a használói sérelmére elkövetett jogsértésekről. Beszámoltak az áldozattá válás elkerülési módjairól.
Az előadás alkalmával nem tiltották a szakemberek a gyermekeknek a számítógép használatát, de a technikai részletekre is kitérve – pl. a jelszóval történő védelem stb. – próbáltak útmutatást adni a gyerekeknek. Fontos és elengedhetetlen a számítógépek védelme a különféle vírusoktól, amelyek komoly károkat okozhatnak az
adatokban, illetve segítik azok illetéktelenekhez való jutását. Az így megszerzett adatokkal és fényképekkel élhetnek vissza a bűncselekmények elkövetői.
A kötetlen beszélgetés alkalmával a gyerekek mindannyian egyetértettek abban a szakemberekkel, hogy az internet világa ma már nélkülözhetetlen a minden napi életben, de azt kellő körültekintéssel kell használni.

Címkék: rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 17. 05:39, szerda | Helyi

Mészöly Kálmán, a Vasas futballtörténelem legkiemelkedőbb alakja

83 esztendős lenne Mészöly Kálmán, a Vasas futballtörténelem legkiemelkedőbb alakja.

2024. Július 16. 14:21, kedd | Helyi

Tombolt, lopott, bálba mégsem jutott!

Jármű önkényes elvétele, garázdaság, rongálás és lopás miatt is felelnie kell annak a rimóci lakosnak, akit a napokban fogtak el és vettek őrizetbe a szécsényi rendőrök.

2024. Július 16. 11:00, kedd | Helyi

Legyél te is iskolaőr!

Várjuk a jelentkezőket Nógrád vármegyében.

2024. Július 16. 10:58, kedd | Helyi

A LEGJOBB 6 TV bemondó - Ön melyiküket kedvelte a legjobban?

5 magyar TV bemondó, akiket szívesen látnánk ma is a képernyőn. Ma már nincsenek tv bemondók, legalábbis a szó klasszikus értelmében. A televíziózás hőskorából hoztunk 5 legendát,