Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Május 18. 07:05, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress

Az FHB-nál is igényelhető a lakásépítési támogatás

Az FHB-nál is igényelhető a lakásépítési támogatás

Lakásépítésre és új lakás vásárlására egyaránt felhasználható a szocpol névén közismert, vissza nem térítendő állami támogatás.

Az FHB-nál a támogatással együtt intézhető az összes szükséges és kapcsolódó banki, ingatlanos és biztosítási szolgáltatás is.

Az FHB hagyományosan meghatározó szereplője a lakáspiacnak. A szocpol igénylésével együtt intézhető 5 napon belül a szükséges energiatanúsítvány, egyetlen nap alatt az értékbecslés és a lakáshitel.


A lakásépítési támogatás nagysága függ (a 256/2011. (XII.6.) Kormányrendelet alapján):

1. Az eltartott gyermekek számától

A meglévő és a vállalt gyermek számába nem lehet beszámítani a korábban már vissza nem térítendő lakáscélú állami támogatásban részesült gyermekek számát. Gyermekenként 400 ezer Ft támogatás igényelhető a később született gyermek után is, függetlenül a megvásárolt vagy felépített lakás hasznos alapterületétől.

2. A lakás energetikai besorolásától

A támogatás igényléséhez tanúsítvánnyal kell igazolni, hogy a vásárolni vagy építeni tervezett lakás energetikai minősítése milyen energiaosztályba tartozik. „B” fokozatnál gyengébb minősítésre támogatás nem adható!

3. A lakás hasznos alapterületétől

Hasznos alapterület az ingatlan belső falsíkokkal határolt alapterülete, amelyen a belmagasság legalább 1,90 m. A gyermekek számától függően minimum 60, maximum 160 m2 nagyságú lakás támogatható.

4. A lakás értékétől

Szintén a lakás nettó alapterületével számolandó az (áfa és a telekár nélkül)i bekerülési költség vagy a vételár, amely nem haladhatja meg a 300 000 Ft/m2-t, alacsony energiafogyasztású lakásnál a 350 000 Ft/m2-t.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.