Városlista
2024. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2024. Április 06. 08:21, szombat | Helyi sport
Forrás: FOLMULA1 JAPAN SUZUKA

Az eső közbeszólt Szuzukában: Piastri volt a leggyorsabb a második edzésen.

Az eső közbeszólt Szuzukában: Piastri volt a leggyorsabb a második edzésen.

Oscar Piastri volt a leggyorsabb a Japán Nagydíj második szabadedzésén, a fiatal ausztrált azonban csak néhány ellenféllel lehetett összevetni, miután az esős, felszáradó pályán igencsak kevés aktivitásnak lehettek szemtanúi.

Röviddel a második szabadedzés startja előtt a Williams megerősítette, csak egy autóval vág majd neki a gyakorlásnak, Logan Sargeant versenygépét ugyanis nem sikerült időben megjavítani. Jelezték ugyanakkor azt is, hogy a tervek szerint a harmadik edzésre elkészül az autó, attól tehát egyelőre nem tartanak, hogy az ausztrál futamhoz hasonlóan ezúttal is csak egy gépet tudnak majd rajthoz állítani.

Az edzés elején viszont nemcsak Sargeant, hanem a riválisok sem gurultak pályára, az első gyakorlás után ugyanis eleredt az eső, vizes aszfalt várta tehát a mezőnyt. És ahogyan azt ilyenkor megszokhattuk – főleg az olyan hétvégéken, amikor az időmérő és a futam idejére nem jósolnak esőt –, a csapatok igencsak óvatosan vágnak munkába, attól tartva, hogy autóik megsérülnek egy-egy vizes pályán elkövetett hiba miatt.

Az első autó negyedórával a kezdés után hajtott pályára: Lewis Hamilton száraz pályás abroncsokkal tett próbát és csapatrádióján arról beszélt, az aszfalt egészen jól tapad. A hétszeres világbajnok „megkóstolta” ugyan a pályát, de mért kört nem teljesített, így a tabellán továbbra sem történt „változás”.

Hamilton után az első edzést kihagyni kényszerülő (az RB hazai közönsége előtt Ajumu Ivaszát ültette autóba) Daniel Ricciardo hajtott pályára, mért kört viszont ő sem jegyzett, sőt, még óvatosabban teljesített a tapogatózót is, hiszen csapat közölte vele, az eső intenzitása erősödött…

Az első félóra végén Oscar Piastri is pályára hajtott: Hamiltonnaé és Ricciardóval ellentétben ő már a köztes abroncsokon (2024-ben most vetették be először élesben ezeket a típusokat). A körülményeket felmérte, de mért kört ő sem teljesített. Az edzés félidejekor négy autó is pályán volt már: a Sauber és az RB kettőse tett próbát, tehát a hazai közönség előtt versenyző Cunoda Juki is, aki komoly tapsot is kapott szurkolóitól.

Cunoda és Ricciardo ezúttal fel is iratkozott a tabellára! Az élre a japán állt, a második pedig a rutinos ausztrál volt, igaz, mindketten igencsak óvatos kört teljesítettek a közteseken. Eredményükön aztán mindketten javítottak, miután kinn maradtak a pályán egy-egy további gyors körre. Az RB után a Sauber kettőse is visszatért még a pályára, gyors körét viszont Valtteri Bottas és Csou Kuan-jü sem fejezte be. Viszont ők Hamilton és Ricciardo első kísérletei után a száraz pályás gumikkal is próbát tettek. Az utolsó percekben több versenyző is pályára hajtott a lágy gumikkal és néhány mért kört is láthattunk (többet, mint addig az edzésen összesen). A leggyorsabb a hajrában kihajtók közül az egymás után több kört is futó Piastri volt, aki ezzel az élen is zárta a második szabadedzést.

A második helyre Hamilton ugrott, a harmadikra pedig Charles Leclerc. A negyedik és az ötödik pozícióban Cunoda és Ricciardo maradt – ők a közteseken elért köreikkel maradtak a listán. Végül Lando Norris és Carlos Sainz is feliratkozott egy-egy tapogatózó jellegű lágygumis körrel.

A második szabadedzés végeredménye:

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 18. 09:24, csütörtök | Helyi sport

2024 Formula 1 Magyar Nagydíj Információk.

Az igazi Formula 1 élmény, amiről egy szurkoló álmodhat.

2024. Július 18. 09:15, csütörtök | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Herendi sisakban versenyez Norris a Hungaroringen.

Lando Norris teljesen egyedi, Herendi sisakban versenyez majd a hétvégén sorra kerülő 39. Forma-1-es Magyar Nagydíjon.

2024. Július 18. 08:21, csütörtök | Helyi sport

Huszonhat ország versenyzői a jövő heti jet-ski Európa-bajnokságon.

Huszonhat ország legjobbjai érkeznek Magyarországra a jet-ski Európa-bajnokságra és junior világbajnokságra, amelyre jövő péntektől vasárnapig kerül sor Győr-Győrzámolyon.

2024. Július 17. 15:30, szerda | Helyi sport

Evezős ob - Népes mezőny érkezik Szegedre.

A tavalyinál is nagyobb érdeklődés övezi a csütörtöktől vasárnapig a szegedi Maty-éren sorra kerülő evezős országos bajnokságot.