Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2012. Június 20. 09:34, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Az epilepszia új gyógymódjával gyorsabban felépülnek a betegeg

Az epilepszia új gyógymódjával gyorsabban felépülnek a betegeg

Amikor Sharon Defeo fiatal lány volt, néhány epilepsziás rohamon átesett, de más tünetet nem tapasztalt, egészséges és boldog volt. Férjhez ment, családot alapított, de 24 évvel később a rohamai visszatértek - számol be az esetről a Fox News.

A rohamok átlagosan negyven másodpercig tartottak, s ez már olyan gyakran történt meg vele, hogy Sharon 50 éves korára abbahagyta a vezetést is. Az orvosok meziális temporális epilepsziával diagnosztizálták.

A neurológusok műtétet javasoltak neki, amelynek során az orvosok egy új, minimálisan invazív eljárást alkalmaztak. Ennek során felhasználják az MRI által vezérelt lézeres technológiájú képalkotó vizsgálatot használnak az agy azon sérült területének felkutatásához, amely a rohamokat okozza.

Az eljárás során kis rést vágnak csupán a koponyában és egy vékony drótot alkalmaznak a terület eltávolítására. Orvosok szerint az ilyen műtéten átesett páciensek sokkal gyorsabban felépülnek, mint azok, akiket nyitott műtéttel operálnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 13:28, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen

Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen az országba - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón, Budapesten.

2024. Május 09. 09:39, csütörtök | Belföld

Orbán Viktor fogadta az állami látogatásra Magyarországra érkező kínai államfőt

Orbán Viktor miniszterelnök és felesége, Lévai Anikó szerda este a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren fogadta Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét és házastársát

2024. Május 08. 15:10, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának

A Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának a következő évek globális fejlesztési stratégiájában - írta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink