Városlista
2022. január 22, szombat - Vince

Hírek

2021. November 08. 11:01, hétfő | Helyi
Forrás: police

Az elmúlt napok balesetei - Nógrád megye

Az elmúlt napok balesetei - Nógrád megye

Az elmúlt három napon egy halálos kimenetelű, egy személyi sérüléssel járó és két anyagi káros közúti közlekedési baleset történt.

Mátraverebély-Szentkút irányából Kányás felé közlekedett személygépkocsival egy 21 éves férfi 2021. november 7-én hajnalban, amikor az úttestről letért és a jobb oldali árokban fejtetőre borult. A baleset következtében a sofőr olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A járműben utazó további két utas megsérült.

Ugyanezen a napon délelőtt Kálló és Verseg között haladt gépkocsival egy 26 éves nő, amikor a kanyarban a járművel megcsúszott, majd az árokba és onnan vissza az úttest szélére pördült. A baleset következtében a sofőr megsérült.

Az elmúlt három napon további két anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

A Bátonyterenyei Rendőrkapitányság járőrei 2021. november 6-án délelőtt intézkedés alá vontak egy személygépkocsival közlekedő 55 éves férfit, akiről az ellenőrzés során megállapítást nyert, hogy a rendőrhatóság 2021. december 29-ig a járművezetéstől eltiltotta.

Ugyanezen a napon a bátonyterenyei rendőrök az esti órákban ellenőriztek egy 21 éves gépjárművezetőt. Az intézkedés során a hatóság tagjai megállapították, hogy a sofőr a vezetés megkezdése előtt alkoholt fogyasztott, valamint őt a Salgótarjáni Járásbíróság 2022. február 11-ig a járművezetéstől eltiltotta.

Mindkét sofőr ellen járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét az alábbiakra:

  • Kérjük, ha vízátfolyással érintett, vagy nagy mennyiségű falevéllel borított útszakaszon haladnak át, kerüljék a hirtelen kormánymozdulatokat és fékezést, sebességüket gázelvétellel és motorfékkel csökkentsék!
  • Fordítsanak kiemelt figyelmet a járművek világító berendezéseinek működésére, az ablaktörlő lapátok és az ablakmosó folyadék minőségére, illetve elindulás előtt pedig a szélvédők és tükrök csapadék-, és páramentesítése!
  • Csak kifogástalan állapotú gumiabronccsal közlekedjenek, ha a hőmérséklet tartósan 7 °C alá süllyed használjanak téli gumiabroncsot.

…hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 21. 09:42, péntek | Helyi

Jogerősen befejeződött a halálos gázoló ügye

A Balassagyarmati Törvényszék helyben hagyta a kilenc év börtönre, tíz év közügyektől eltiltásra és a járművezetéstől végleges eltiltásra ítélt 42 éves férfit,

2022. Január 20. 10:00, csütörtök | Helyi

Az elmúlt npok balesetei - Nógrád megye

Nógrád megye rendőrei az elmúlt három napon hat közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.

2022. Január 20. 09:10, csütörtök | Helyi

Milyen volt és milyen lesz a megyei lakáspiac éve?

Legek, árak Nógrád megyéből.

2022. Január 20. 09:07, csütörtök | Helyi

Ismét bővült a rendőrök gépjárműparkja Nógrád megyében

A salgótarjáni és a balassagyarmati rendőrök mindennapi tevékenységük során használhatják a két új gépkocsit.