Városlista
2022. július 6, szerda - Csaba

Hírek

2021. November 08. 11:01, hétfő | Helyi
Forrás: police

Az elmúlt napok balesetei - Nógrád megye

Az elmúlt napok balesetei - Nógrád megye

Az elmúlt három napon egy halálos kimenetelű, egy személyi sérüléssel járó és két anyagi káros közúti közlekedési baleset történt.

Mátraverebély-Szentkút irányából Kányás felé közlekedett személygépkocsival egy 21 éves férfi 2021. november 7-én hajnalban, amikor az úttestről letért és a jobb oldali árokban fejtetőre borult. A baleset következtében a sofőr olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A járműben utazó további két utas megsérült.

Ugyanezen a napon délelőtt Kálló és Verseg között haladt gépkocsival egy 26 éves nő, amikor a kanyarban a járművel megcsúszott, majd az árokba és onnan vissza az úttest szélére pördült. A baleset következtében a sofőr megsérült.

Az elmúlt három napon további két anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

A Bátonyterenyei Rendőrkapitányság járőrei 2021. november 6-án délelőtt intézkedés alá vontak egy személygépkocsival közlekedő 55 éves férfit, akiről az ellenőrzés során megállapítást nyert, hogy a rendőrhatóság 2021. december 29-ig a járművezetéstől eltiltotta.

Ugyanezen a napon a bátonyterenyei rendőrök az esti órákban ellenőriztek egy 21 éves gépjárművezetőt. Az intézkedés során a hatóság tagjai megállapították, hogy a sofőr a vezetés megkezdése előtt alkoholt fogyasztott, valamint őt a Salgótarjáni Járásbíróság 2022. február 11-ig a járművezetéstől eltiltotta.

Mindkét sofőr ellen járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét az alábbiakra:

  • Kérjük, ha vízátfolyással érintett, vagy nagy mennyiségű falevéllel borított útszakaszon haladnak át, kerüljék a hirtelen kormánymozdulatokat és fékezést, sebességüket gázelvétellel és motorfékkel csökkentsék!
  • Fordítsanak kiemelt figyelmet a járművek világító berendezéseinek működésére, az ablaktörlő lapátok és az ablakmosó folyadék minőségére, illetve elindulás előtt pedig a szélvédők és tükrök csapadék-, és páramentesítése!
  • Csak kifogástalan állapotú gumiabronccsal közlekedjenek, ha a hőmérséklet tartósan 7 °C alá süllyed használjanak téli gumiabroncsot.

…hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 06. 15:34, szerda | Helyi

Hasznos tanácsok utazás előtt

Kérjük, fogadják meg a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési tanácsait a gondtalan nyári vakáció érdekében.

2022. Július 06. 13:00, szerda | Helyi

Ellenőrzések a közutakon

A Nógrád megyei rendőrök a közutakon a biztonsági eszközök használatát ellenőrzik.

2022. Július 06. 11:00, szerda | Helyi

A sportolók biztonságáért

Bűnmegelőzési szakemberek is figyeltek a nemzetközi sportrendezvényre érkezőkre Salgótarjánban.

2022. Július 06. 10:34, szerda | Helyi

Őrizetbe vették az embercsempészt