Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2020. December 17. 09:53, csütörtök | Helyi
Forrás: police

Az elmúlt napok balesetei - Nógrád megye

Az elmúlt napok balesetei - Nógrád megye

Nógrád megyében az elmúlt három napon egy halálos áldozattal járó és öt anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

2020. december 16-án 5 óra 50 perc körül a 23-as számú főúton halálos közúti közlekedési baleset történt. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján egy 33 éves férfi haladt személygépkocsival a Nemti irányából Kisterenye felé, amikor eddig ismeretlen okból a szemközti forgalmi sávba áttért, ahol frontálisan összeütközött egy tehergépjárművel. A baleset következtében a személygépkocsi egyik férfi utasa olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette, míg a jármű vezetője és további két utasa megsérült.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság vizsgálja a baleset körülményeit.

Az elmúlt három napon a megye rendőrei további öt anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén és két ittas járművezetővel szemben intézkedtek.

Az elmúlt időszakban több személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset is történt megyénkben ahol a járművezetők, illetve utasaik nem használták a biztonsági övet.

A biztonsági övet a passzív biztonsági eszközökhöz soroljuk, tehát jelentősége nem a baleset elkerülhetőségében, hanem a már bekövetkezett baleset következményeinek a csökkentésében mutatkozik meg. Az öv használatával megelőzhető, hogy a járműben utazók teste egy ütközés során fellépő tehetetlenségi erő hatására nagy erővel, hirtelen előrelendülve a kormánynak, a műszerfalnak és a szélvédőnek csapódjon, vagy a gépkocsiból kizuhanjanak.

A téli hónapokban a közúti balesetek jellemző oka, hogy a gépjárművezetők nem az időjárási, látási és útviszonyoknak megfelelően közlekednek. Ebben az időszakban a legtöbb problémát a csúszós út és a romló látási viszonyok jelentik. Lényeges, hogy minden járművezető alkalmazkodjon ezekhez a körülményekhez és járművét is készítse fel a téli közlekedésre.

A köd, a szitáló eső, a nedves, csúszós utak az év utolsó és első hónapjaiban mindennapossá válnak. A száraz és nedves útszakaszok hirtelen válthatják egymást, ami fokozott óvatosságot és figyelmet kíván a járművezetőktől. Nagyobb követési távolságot kell tartani, lassabban kell vezetni, így kisebb a balesetek bekövetkezésének kockázata.

…hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 11:00, szerda | Helyi

Május 20-ig lehet jelentkezni a Virágos Magyarország versenyre.

Meghosszabbított határidővel, május 20-ig nyújthatják be pályázataikat a 31. Virágos Magyarország versenyre jelentkező helyi közösségek - közölte Magyar Turisztikai Ügynökség

2024. Május 01. 09:21, szerda | Helyi

Sok munkával indult a hét

Kizárta édesanyját egy második emeleti lakás teraszára két kisgyermek,Fűnyírás közben átvágtak egy gázcsonkot hétfő délután,Egy iskola tetejére szakadt egy nagy méretű faág,

2024. Május 01. 09:00, szerda | Helyi

Gyógyszertári ügyeleti beosztás Salgótarján városban 2024. május hónap.

ÜGYELETI TÁJÉKOZTATÓ

2024. Május 01. 08:00, szerda | Helyi

Szép időben majálisozhatunk.

Azaz május elsején a napsütést időnként már felhők zavarják meg.