Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. Július 30. 11:20, csütörtök | Helyi
Forrás: police

Az elmúlt nap balesetei - Nógrád megye

Az elmúlt nap balesetei - Nógrád megye

Az elmúlt 24 órában Nógrád megye közútjain egy személyi sérüléssel járó és két anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a megye rendőrei.

Egy 8 éves kislány 2020. július 29-én 14 óra 24 perc körül kerékpárral közlekedett Mihálygergén, amikor egy enyhén lejtős, egyenes útszakaszon a padkára hajtott, majd az árokba esett. A baleset következtében a gyermek megsérült.

Hatvan irányából Salgótarján felé közlekedett 15 óra 30 perc körül egy 22 éves férfi személygépkocsival, amikor - az eddig rendelkezésre álló adatok alapján - elaludt, az úttestről jobbra lehaladt és egy közúti jelzőtáblának, majd onnan visszasodródva a bal oldali szalagkorlátnak ütközött. A baleset következtében személyi sérülés nem történt, a járműben anyagi kár keletkezett.

Az elmúlt 24 órában további egy anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság kéri a szülőket, hogy beszéljék át gyermekeikkel a kerékpáros közlekedés legfontosabb szabályait! Fontos tudnivaló többek között, hogy kerékpárral alapvetően az úttesten, annak jobb széléhez húzódva kell közlekedni. Amennyiben az úttest mellett van kerékpárút, vagy gyalogos- és kerékpárút, akkor azon kell a kétkerekű járművel haladni. Kivételes esetben van lehetőség arra, hogy a kerékpáros a járdán közlekedjen.

Felhívjuk továbbá a gépjárművezetők figyelmét, hogy a lakott területen kívüli utak monotonsága könnyedén elálmosítja még az éber vezetőt is. Fontos, hogy ne hagyjuk figyelmen kívül az álmosság, fáradtság első jeleit sem. Jelentkezésükkor ne sajnáljuk az időt, álljunk meg egy rövid pihenőre, levegőzzünk, szálljunk ki a járműből és vérkeringésünket néhány tornamozdulattal frissítsük fel.

…hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 13:00, szombat | Helyi

Füstbe ment üzlet!

A bátonyterenyei nyomozók őrizetbe vették azt a nőt, aki Mátraterenyén árult kábítószert.

2024. Április 20. 11:42, szombat | Helyi

Betiltaná a hétvégi kocsikázást a német közlekedési miniszter

Németországnak nem sikerült elérnie kitűzött klímaterveit, úgyhogy egészen szokatlan tervekkel állnak elő, hogy javítsanak az értékeken. Volker Wissing, Németország közlekedésügyi minisztere kijelentette:

2024. Április 20. 09:21, szombat | Helyi

Kerékpárosbarát szezonnyitót tartanak a hétvégén.

Idén is meghirdette a szezonnyitó kerékpárosbarát hétvégét a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) április 20-21-ére, az eseményhez több mint 80 vendéglátóhely, szálláshely és látványosság csatlakozott.

2024. Április 20. 09:09, szombat | Helyi

BMW-Lufthansa-megállapodás: nagyobb repülők közlekednek Debrecen és München között.

A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal, ennek értelmében nagyobb befogadóképességű repülőket közlekedtetnek Debrecen és München között.