Városlista
2021. szeptember 27, hétfő - Adalbert

Hírek

2021. Július 29. 13:12, csütörtök | Helyi
Forrás: police

Az elmúlt három nap balesetei

Az elmúlt három nap balesetei

Az elmúlt három nap alatt Nógrád megye rendőrei hét anyagi káros baleset helyszínén intézkedtek.

Egy 29 éves férfi közlekedett személygépkocsival 2021. július 26-án 20 óra 55 perc körül Szécsényben, a Rimóci úton, amikor egy balra ívelő kanyarban, az úttestről lehaladt és két fának ütközött. A baleset következtében személyi sérülés nem történt, a járműben anyagi kár keletkezett.

Az elmúlt három napon a rendőrök Nógrád megye közútjain további hat anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén és két ittas járművezetővel szemben intézkedtek.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a tapasztalatok alapján a nyári forróságban jelentősen csökken az autósok koncentrációs képessége, tompul a figyelmük, hajlamosabbak lehetnek az agresszív és durva szabályszegésekre. Nagyobb számban előfordulhat a sebességhatárok túllépése, a szabálytalan előzés, a hirtelen kormánymozdulat és váratlan manőver.

A napokig tartó hőség megviseli a szervezetet, gyakran a közlekedők türelmetlenségét válthatja ki, emellett a járművezetők körében jelentősen emelkedik a rosszullétek száma is. A gyalogosok jellemzően kevésbé néznek körül mielőtt az úttestre lépnek, vagy rosszul mérik fel a veszélyeket.

Ha tehetik, kerüljék a legmelegebb órákban történő elindulást! Tartsák be a sebességhatárokat és óvakodjanak a hirtelen manőverektől, kormánymozdulatoktól. Kérjük, aki nehezen viseli a meleget, ebben az időszakban lehetőleg ne üljön volán mögé. Ha feltétlenül szükséges elindulni, akkor vezessenek kipihenten és gyakrabban álljanak meg felfrissülni! Ajánlott kellő mennyiségű folyadék fogyasztása és mindig legyen hűtött ásványvíz, vagy üdítőital a gépkocsiban! Soha ne hagyjanak a parkoló gépjárműben kisgyermeket vagy háziállatot, még rövid időre sem, mert a felforrósodott utastérben ennek akár életveszélyes következményei is lehetnek!

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság balesetmentes közlekedést kíván!

„… hogy mindenki hazaérjen!”

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 24. 13:12, péntek | Helyi

Őrizetben a salgótarjáni díler - videó

Egy 40 éves és egy 27 éves férfit fogtak el a salgótarjáni rendőrök.

2021. Szeptember 24. 10:35, péntek | Helyi

Szolgálatparancsnokok-konferenciája

Nógrád megyében először rendezték meg a rendészeti szakterület képviselőinek tanácskozását.

2021. Szeptember 24. 10:31, péntek | Helyi

Elfogták a kállói drogdílert - videó

A pásztói nyomozók egy 32 éves férfit és a 17 éves társát fogták el.

2021. Szeptember 23. 13:40, csütörtök | Helyi

Éles lőszerek is voltak a gyűjteményben – ítéletet hozott a bíróság

A Balassagyarmati Járási Ügyészség lőszerrel visszaélés bűntette miatt emelt vádat azzal az 52 éves Nógrád megyei férfival szemben,