Városlista
2022. augusztus 10, szerda - Lörinc

Hírek

2022. Május 09. 09:45, hétfő | Helyi
Forrás: police

Az elmúlt 4 nap balesetei - Nógrád megye

Az elmúlt 4 nap balesetei - Nógrád megye

Nógrád megyében az elmúlt négy napon hatan sérültek meg közúti közlekedési balesetben.

Mihálygerge belterületén közlekedett személygépkocsival 2022. május 5 -én 16 óra 20 perckor az 55 éves férfi, amikor jobbra egy kapubeállóba való kanyarodás közben nekiütközött a mögötte érkező és mellette elhaladni szándékozó tehergépkocsinak. A baleset következtében mindkét járműben anyagi kár keletkezett és ketten megsérültek.

Szécsényben május 6-án a reggeli órákban közlekedett személygépkocsival egy 57 éves sofőr, amikor elütötte a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen áthaladó gyalogost, aki megsérült.

Ugyanezen a napon a délutáni órákban Bátonyterenye belterületén haladt személygépkocsival egy 46 éves járművezető, amikor a részére kihelyezett „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla ellenére nem biztosított elsőbbséget és nekiütközött a neki jobbról érkező és egyenesen tovább haladni szándékozó személygépkocsinak. A baleset következtében a védett úton haladó jármű vezetője megsérült.

Karancsalján közlekedett Salgótarján irányából Litke felé május 7-én a kora reggeli órákban egy 26 éves férfi személygépkocsival, amikor a jobbra ívelő útkanyarulatban a nedves úttesten megcsúszott, a járművel az út szélére lesodródott és az ott lévő közvilágítási oszlopnak ütközött. A sofőr a baleset következtében megsérült.

A megye rendőrei az elmúlt négy napon további egy személyi sérüléssel járó és 11 anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a gépjárművezetők figyelmét, hogy a kijelölt gyalogos-átkelőhelyet fokozott óvatossággal és mérsékelt sebességgel közelítsék meg, hogy ha kell, eleget tudjanak tenni elsőbbségadási kötelezettségeiknek! Figyeljenek gyalogosan közlekedő embertársaikra, hiszen ők a közlekedés egyik legvédtelenebb résztvevői!

…hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 09. 11:12, kedd | Helyi

A zarándoklat felér egy terápiával

A zarándoklat kiváló terápiás alkalom, hiszen nem tudunk elmenekülni önmagunk elől és többnyire az életünk aktuális kérdéseire is választ kapunk az úton. Balázs Jeromos, az Ifjúsági Ferences Zarándoklat egyik szervezője szerint ráad

2022. Augusztus 09. 11:06, kedd | Helyi

Őrizetben a betörők

Ludányhalászi ingatlanba tört be az a két férfi, akit a szécsényi rendőrök rövid időn belül azonosítottak.

2022. Augusztus 09. 10:57, kedd | Helyi

Természetes praktikák vérszívók és rovarok ellen

Évről-évre súlyosabb bőrreakciókat produkál a szúnyog- és darázscsípés

2022. Augusztus 08. 13:49, hétfő | Helyi

Újra megnyílik Lucfalván a Faluház

Hosszú idő után újra várja a látogatókat a település népművészeti értékeit bemutató Faluház.