Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Június 17. 13:18, kedd | Sport
Forrás: InfoVáros | Hajósi Miklós

Az éjszaka arany fényei

Az éjszaka arany fényei

Az olaszországi verseny után az autó újabb fejlesztéseken esett át a Járművész műhelyben. Elsősorban a differenciálmű felfüggesztése, a váltókar megoldása, és az üzemanyagellátás volt a feladat. A feszített munka ellenére, csak egy nappal a verseny előtt volt módunk tesztelni, de örömmel nyugtáztuk, hogy minden rendben van és csak kisebb igazításokra volt szükség.

A pénteki napot Tökölön kezdtük és alig vártuk, hogy élesben, nagy pályán is kipróbálhassuk az autót.

Az M-Power Kft jóvoltából - amit ez úton is köszönünk - egy szerviz busszal és nagy raktérrel érkezhettünk Tökölre, így volt lehetőségünk több különféle abroncsot kipróbálni az edzés folyamán.

Minden rendben zajlott, a fejlesztések beváltották a hozzájuk fűzött reményt, és Nikolett hamar ráérzett a pálya ritmusára, így még jobban vártuk a szombati versenyt.

A verseny napja a szokásoshoz képest később kezdődött, lévén, hogy egészen éjszakáig kellett helyt állnunk a nyári melegben.

Nikolett már az edzések alatt is szép csatákat vívott, így igazi látványos tsuisokat vártunk az éjszakára.

Az kvalifikáció 17 órától vette kezdetét, így a pilóták nappali fényben teljesítették a 2 éles kört.

Nikolett egy biztonsági és egy mindent bele körrel abszolválta mindezt, melynek eredménye az 5. hely lett.

A verseny 9 órától indult. Az első ellenfél Galacs Gábor (BMW E30 V8 Kompresszor), a korábbi magyar bajnok volt. Nikolett egy jó csatával kezdte a versenyt és lépett a Top 8-ba, ahol Adam Frank (BMW E46 2JZ) várt rá.

Frankkel, az első látványos csata nem hozott eredményt ezért a bírók a visszahívás mellett döntöttek. Nikolett, a második csatában még jobban ráautózott ellenfelére, így erősen dominálva jutott a Top 4-be.

Itt Simon Csabával (Nissan S13 1JZ) került össze, akivel már az edzésen is több kört autóztak. A bírók itt azonnali döntést hoztak, és már el is érkeztünk a döntőbe.

Az első helyért induló csatában György Szilveszter (Nissan S14) volt az ellenfél, akivel szintén sikerült az edzésen párbajozni, így tudtuk, hogy nagyon látványos csatára számíthatunk. A közönség nagyszerű volt, és a visszahívás csak fokozta az izgalmat. A második futás még látványosabb csatát és nagyobb különbséget hozott, mellyel Nikolett, egy korábbi magyar bajnokot legyőzve léphetett a dobog legfelső fokára.

A díjátadó hangulata fantasztikus élmény volt! Nagy öröm volt számunkra, hogy végig szurkoltatok nekünk! Köszönjük mindenkinek!

Címkék: drift

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.