Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2024. Április 23. 08:30, kedd | Helyi
Forrás: MTI-AUTOWALLIS BUDAPESTI ÉETÉKTŐZSDE

Az AutoWallis megkapta a cseh versenyhatóság engedélyét a cseh autókiskereskedelmi piacra lépéshez.

Az AutoWallis megkapta a cseh versenyhatóság engedélyét a cseh autókiskereskedelmi piacra lépéshez.

A cseh versenyhatóság engedélyezte, hogy az AutoWallis felvásárolja a Stratos Auto BMW üzletágát.

A zárási feltételek teljesítése után a magyar cégcsoport várhatóan az idei első félévben beléphet Csehország autókiskereskedelmi piacára - közölte az AutoWallis. Az AutoWallis az újabb tranzakcióval Csehország három városában jelenhet meg tevékenységével, kezdetben a BMW márkára fókuszálva.
Kiemelték, ezzel az AutoWallis eddigi tevékenységi területe, a magyar és a szlovén mellett a cseh autókiskereskedelmi piacon is jelen lesz. Nagykereskedelmi üzletága ugyanakkor a régió 16 országában forgalmaz több neves autómárkát.
A tájékoztatás szerint az AutoWallis árbevételének több mint fele már eddig is a nemzetközi piacokról származott, ami a jövőben tovább bővülhet.
Ismertették, hogy a tranzakció első lépésében az üzletágat képviselő NC Auto s.r.o. 80 százalékát vásárolják meg, amit két éven belül a fennmaradó részesedés megszerzésével 100 százalékra növelnek.
Az AutoWallis csoport árbevétele a márciusban közzétett gyorsjelentés szerint 2023-ban 36 százalékkal 366 milliárd forintra nőtt, EBITDA-eredménye (kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) ezzel megegyező mértékben 19,7 milliárd forintra ugrott. Nettó eredménye 14 százalékkal 9,8 milliárd forintra emelkedett.

Az AutoWallis részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában kereskednek. Az elmúlt egy évben a papír árfolyama 88,60 forint minimumot és 168 forint maximumot ért el, hétfőn záráskor 147 forint volt az árfolyam.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 21:41, péntek | Helyi

Jó idő lesz hétvégén, vasárnap van esély záporokra.

Túlnyomóan napos idő várható. Kezdetben a Dunántúlon lesz több a felhő, néhol eső, zápor is előfordulhat.

2024. Május 03. 12:12, péntek | Helyi

Összehangolt csapás a drogkereskedőkre!!!

Kábítószerdílereket iktattak ki a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felderítői, 4 fő őrizetbe került.

2024. Május 03. 08:58, péntek | Helyi

MVM: júliusban egységesíti ügyfélkiszolgálását az MVM Next, az ügyfeleknek nincs teendőjük.

Az ügyfélkiszolgálás egységesítése érdekében az MVM Csoport tulajdonában álló E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvad az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-be.

2024. Május 03. 08:00, péntek | Helyi

Szeles, nyárias idő.

Erősen felhős lesz az ég, és sokfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra, helyenként ismét előfordulhatnak hevesebb gócok.