Városlista
2024. április 15, hétfő - Tas, Anasztázia

Hírek

2024. Április 02. 15:00, kedd | Helyi
Forrás: MTI-BUDAPEST

Az autizmus világnapja alkalmából kék színbe borul az ország több, jellegzetes épülete.

Az autizmus világnapja alkalmából kék színbe borul az ország több, jellegzetes épülete.

Az autizmus világnapja alkalmából kék színbe borul az ország több, jellegzetes épülete, illetve az #éniskékvagyok kampány részeként arra buzdítják az embereket, hogy viseljenek kéket magukon a mai nap.

Hozzátették: akik az #éniskékvagyok hashtaggel, kék szív kitűzővel vagy egy tenyérbe rajzolt kék szívvel osszák meg fotóikat a közösségi médiában, az autizmussal élőkre hívják fel a figyelmet.


A kampányhoz csatlakozó hírességek, magánszemélyek így ki tudják mutatni, hogy elfogadó és megértő közösségben szeretnének élni - fűzték hozzá.
Gubcsó Balázs, az Együtt az Autistákért Alapítvány vezetőjét idézve a közleményben azt írták, "Magyarországon közel 160 ezer embert érint az autizmus spektrumállapot, vagyis szinte bizonyos, hogy mindennapjaink során mindannyian találkozunk autista emberekkel".


Az alapítvány évek óta dolgozik azon, hogy az ikonikus fővárosi és vidéki épületek kék megvilágításával is felhívja a figyelmet az autizmussal élőkre és az elfogadás fontosságára. Szerte az országban találkozhatunk kékre színezett létesítményekkel: a Lánchíd, a Citadella, a Duna Aréna, a Puskás Aréna, a veszprémi Városháza, a MOL Campus és a Várkapitányság is csatlakozik a kezdeményezéshez a Budavári Palotanegyed kivilágított helyszíneivel: Főőrség, Lovarda és Mátyás kútja. Idén először a Fővárosi Állat- és Növénykert, a Biodóm és a Bálna Honvédelmi Központ is kékbe borul a világnap alkalmából.
Az autizmus hónapjában számos figyelemfelhívó aktivitással készül a szervezet. Az áprilisi kampányhoz Molnár Nini, a NINI márka alapítója különleges, kék Love Bag táskakollekciójával csatlakozott.


Az Együtt az Autistákért Alapítvány elsődleges céljai között szerepel a társadalom edukálása az autizmust érintő kérdésekről, a spektrumállapotot övező tabuk ledöntése és a fiatalok mihamarabbi érzékenyítése - olvasható a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 14. 09:07, vasárnap | Helyi

Milyen volt az iWiW?

Milyen volt az iWiW kapcsolati hálója, és hogyan terjedt el az elmúlt évtized egyik legnépszerűbb online szolgáltatása Magyarországon?

2024. Április 14. 08:30, vasárnap | Helyi

Sportlövő olimpiai kvalifikációs verseny - Major Veronika döntős Rióban.

Major Veronika bejutott a nyolcas döntőbe a 10 méter légpisztoly számban a Rio de Janeiróban zajló sportlövő olimpiai kvalifikációs versenyen.

2024. Április 14. 08:26, vasárnap | Helyi

Labdarúgó NB I - Debrecenben sem szakadt meg a Kecskemét rossz sorozata.

Az előző szezon ezüst- és bronzérmesének találkozóján a vendég Kecskemét 1-0-ra kikapott a Debrecen otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 14. 08:15, vasárnap | Helyi

Halálos légibaleset történt Ráckeresztúrnál.

Halálos légibaleset történt Ráckeresztúrnál szombat délelőtt, a sportrepülőgépben utazó két férfi a helyszínen meghalt, a baleset körülményeit büntetőeljárás keretében vizsgálja a rendőrség.