Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2023. December 17. 12:21, vasárnap | Sport
Forrás: MOTORSPORT EGRI DÁVID

Az Aston Martin új megállapodást jelentett be, változik a csapat neve.

Az Aston Martin új megállapodást jelentett be, változik a csapat neve.

Az Aston Martin F1-es istállója a csütörtöki napon adta hírül, hogy további öt évvel, vagyis egészen 2028-ig meghosszabbította együttműködését az Aramcóval, amely vállalat jövőre már a csapat kizárólagos névadó szponzora lesz.

A szaúdi olajóriás egyre komolyabb szerepet igyekszik vállalni a királykategóriában, Lawrence Stroll csapattulajdonos pedig kapva kapott az alkalmon, és most sikerült meghosszabbítaniuk a megállapodásukat.Ennek értelmében pedig 2024. január 1-jétől hivatalosan Aston Martin Aramco Formula One Teamnek hívják majd a silverstone-i gárdát. Mindez egyben azt is jelenti, hogy az eddig szintén névadó szponzorként szereplő Cognizant kikerül a csapat elnevezéséből, de a két fél nem szakítja meg a partnerségét.

Emellett az is kiderült, hogy az Aramco a 2026-os új szabályciklus indulásával üzemanyagot és kenőanyagokat is biztosít majd az Aston számára, miközben ugye megérkezik motorpartnerként hozzájuk a Honda.

„Büszkén folytatjuk és erősítjük meg sikeres partnerségünket az Aramcóval” – mondta a hír kapcsán Lawrence Stroll. „Már eddig is fontos stratégiai kapcsolatot ápoltunk egymással, és a névadó szponzorunkként nyújtott támogatásuk a következő öt évben egyértelmű demonstrációja a közös ambíciónknak.”

„2022 óta kulcsszerepet játszottak az istálló életében, a hozzájárulásuk pedig csak komolyabbá válik az előttünk álló években. Számos lényeges kezdeményezésen dolgozunk együtt, köztük az üzemanyag fejlesztésén 2026-ra, amikor is megkezdjük a gyári motorpartneri megállapodásunkat a Hondával.”

Az Aston Martin tehát részben nevet vált 2024-re, és így fog majd tenni az Alfa Romeo, valamint az AlphaTauri is, bár náluk azért ennél komolyabb módosítások jönnek.

Fontos hírek érkeztek az Audi háza tájáról is, akikről korábban azt pletykálták, hogy talán be sem lépnek az F1-be.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.