Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2016. Szeptember 13. 07:32, kedd | Külföld
Forrás: mti

Az amerikai-orosz megállapodás talán az utolsó esély Szíria megmentésére

Az amerikai-orosz megállapodás talán az utolsó esély Szíria megmentésére

A hétfőn este életbe lépett szíriai tűzszünet, amelyet az amerikai és az orosz diplomácia közösen hozott tető alá, az utolsó esély lehet Szíria megmentésére

- fejtette ki véleményét újságíróknak John Kerry amerikai külügyminiszter Washingtonban. Kerry hangsúlyozta, hogy a politikai megoldás "az egyetlen reális és lehetséges" megoldás a szíriai konfliktusra, de hozzátette, hogy a tűzszünet életbe lépése óta még csak pár óra telt el, ezért korai volna bármiféle következtetést levonni. A külügyminiszter mindenesetre leszögezte, hogy az első információk az erőszak jelentős csökkenéséről szólnak.

Megismételte korábbi álláspontját, miszerint a lázadóknak fel kell hagyniuk azzal, hogy az al-Kaida terrorszervezethez köthető csoportokkal keveredjenek, a szíriai kormánynak pedig lehetővé kell tennie, hogy a segélyszállítmányok eljussanak az ostromlott térségekbe.

Az amerikai külügyminiszter szerint a szíriai kormány várhatóan tovább folytatja az ellenzék által uralt térségekben az al-Kaidához köthető lázadók állásainak bombázását, egészen addig, amíg a szélsőségesek elleni új amerikai-orosz partnerség működni nem kezd. Ez - Kerry szerint - a fegyvernyugvás utáni hétre várható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 07:48, kedd | Külföld

Megkezdik a medvék kilövését Erdélyben

Rendkívüli ülésen döntött a román képviselőház a medveállomány ritkítását célzó vadászati kvótákról.

2024. Július 14. 08:13, vasárnap | Külföld

Donald Trump jól van, kiengedték a kórházból

Donald Trump elhagyhatta a kórházat, miután szombaton este egy választási gyűlésen fegyveres támadás érte, és a fülén lőtt sérülést szenvedett.

2024. Július 14. 08:10, vasárnap | Külföld

Breaking: Rálőttek Donald Trumpra - Videó

Támadás szakította félbe Donald Trump Pennsylvania állambeli választási gyűlését szombaton - közölte a republikánus elnökjelölt védelmét ellátó titkosszolgálat.

2024. Július 13. 08:43, szombat | Külföld

Telefonon tárgyalt az amerikai és az orosz védelmi miniszter

elefonon tárgyalt Lloyd Austin amerikai és Andrej Belouszov orosz védelmi miniszter - közölte pénteken a két ország katonai tárcája.