Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2016. Október 18. 13:30, kedd | Helyi
Forrás: Kövesdi Péter

Automotive Hungary - Jövőnk az autó

Automotive Hungary - Jövőnk az autó

Ma már szinte közhely, hogy az autóipar – a maga csaknem 30 százalékos részesedésével – a magyar gazdaság legjelentősebb húzóágazata.

Az ötven legnagyobb exportőr cég fele ehhez az iparághoz köthető. A járműgyártás teljesítménye több mint 3600 milliárd forint, amelyben éppúgy benne vannak a nagy autógyárak, mint az ezernél is több kisebb-nagyobb beszállító.

A járműipar legnagyobb magyarországi seregszemléje éppen ezért a HUNGEXPO egyik legdinamikusabban fejlődő kiállítása. A 4. AUTOMOTIVE HUNGARY-n és a negyedszázados jubileumát ünneplő AUTÓTECHNIKA-n a nagy autógyárak (Audi, Mercedes, Opel, Suzuki) mellett jelen lesznek a legjelentősebb beszállítók, illetve a hazai járműfenntartó-ipar szereplői, eszköz és szolgáltatás ellátói. A két kiállítás együtt komplex képet mutat a járműipar jelenlegi trendjeiről, a fejlődési irányokról, az innovációs lehetőségekről és a szakember utánpótlás helyzetéről.

A megnyitó időpontja: 2016. október 19. szerda, 11.00 óra
Helyszín: HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont, A pavilon Türkiz terem (1101 Bp., Albertirsai út 10.)
A kiállítást megnyitja:
Magyar Levente, államtitkár, Külgazdasági és Külügyminisztérium
Ganczer Gábor, vezérigazgató, HUNGEXPO Zrt.

Az idén negyedik alkalommal megrendezett kiállításon, amely egyben a járműipar legnagyobb regionális fóruma, minden járműipari ágazat képviselteti magát: multinacionális cégek, világmárkák, kis- és középvállalkozások egyaránt jelen lesznek, lefedve a járműgyártás teljes folyamatát. 10 ország 250 kiállítója lesz jelen az eseményen.

A négy magyarországi autógyár mellett olyan, a saját területükön meghatározó cégek lesznek kiállítók, mint az AGC Glass, a Beewatec, a Bosch, a Bridgestone, a Continental, a Duvenbeck, a Fanuc, a Flextronics, a Karsai Műanyagtechnika, a Kirchhoff, a Knüppel, a KUKA, a LUK Savaria, a MOL, a Rába, az Otto Fuchs, a Shinwa, az SMR, a Takata, a Thyssen Krupp és a Wedco, ZF.

Városok és régiók is jelen lesznek a kiállításon. Miskolc és Győr mellett idén először Tatabánya is önálló pavilonnal érkezik.

Közös kiállítói standokat szervez a Czech Trade, az Advantage Austria, a Német-Magyar Ipar Kamara, a MAJOSZ és a Magyar-Francia Kereskedelmi és Iparkamara.

AUTÓTECHNIKA NEMZETKÖZI JÁRMŰFENNTARTÓ-IPARI SZAKKIÁLLÍTÁS
Időpont: 2016. október 19-22. (szerda-szombat)

Immár 25. alkalommal nyitja meg kapuit az AUTÓTECHNIKA szakkiállítás, melyen a hazai beszállító- és járműjavító-ipart kiszolgáló műszer- és garázsberendezés-forgalmazók, valamint a szakképzési szféra szereplői mutatják be kínálatukat. Az AUTOMOTIVE HUNGARY kiállítással egy időben zajló rendezvény a partneri kapcsolatok bővítésére is kiváló lehetőség, hiszen egy helyen tapasztalható meg a gyártó- és fenntartó-ipar jövőjének összefonódása.

A kiállítók száma az elmúlt rendezvények során folyamatosan növekedett: 2013-ról 2014-re 25%-kal, 2014-ről 2015-re 20%-kal több vállalat mutatkozott be az AUTOMOTIVE-on. 2015-ben 8.000 szakember látogatott el a rendezvényre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 12:12, péntek | Helyi

Összehangolt csapás a drogkereskedőkre!!!

Kábítószerdílereket iktattak ki a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felderítői, 4 fő őrizetbe került.

2024. Május 03. 08:58, péntek | Helyi

MVM: júliusban egységesíti ügyfélkiszolgálását az MVM Next, az ügyfeleknek nincs teendőjük.

Az ügyfélkiszolgálás egységesítése érdekében az MVM Csoport tulajdonában álló E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvad az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-be.

2024. Május 03. 08:00, péntek | Helyi

Szeles, nyárias idő.

Erősen felhős lesz az ég, és sokfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra, helyenként ismét előfordulhatnak hevesebb gócok.

2024. Május 03. 07:02, péntek | Helyi

A magyar állami frankhamisítás, amellyel Franciaországot akartuk büntetni Trianonért

Egy évszázaddal ezelőtt az volt a hazafi, aki bűnözött. Aki nemzetközi botrányba sodorta hazáját a legmagasabbrangú politikusok tudtával. A hazaáruló bitangok pedig azok voltak,